ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην σύνοδο των G6 ο Αβραμόπουλος

Στην σύνοδο των G6 ο Αβραμόπουλος

Στην σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών του G6 στο Παρίσι συμμετείχε ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι κατά τη συνάντηση αυτή είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους υπουργούς από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο του χαρτοφυλακίου του όπως η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, οι ξένοι μαχητές και η χρήση του διαδικτύου στην τρομοκρατία.

Όσον αφορά τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών ο Έλληνας επίτροπος υπογράμμισε την ανάγκη καλύτερης προστασίας των κοινών συνόρων μας με τη συγκέντρωση περισσότερων πόρων επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με τις τρίτες χώρες και τις χώρες διέλευσης.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ακόμη την ανάγκη επίδειξης μεγαλύτερης αλληλεγγύης προς εκείνα τα κράτη μέλη τα οποία αντιμετωπίζουν το βάρος της παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι προτίθεται να εξετάσει τα συμπεράσματα της Συνόδου στο πλαίσιο του εγγράφου για μια συνολική προσέγγιση σε θέματα μετανάστευσης το οποίο ο ίδιος επεξεργάζεται.

Σχετικές ειδήσεις