ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για δύο offshore ελέγχεται ο Γ. Καρατζαφέρης

Για δύο offshore ελέγχεται ο Γ. Καρατζαφέρης

Δικαστικές περιπέτειες φαίνεται πως ξεκινούν για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, καθώς ερευνάται εάν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του «πόθεν έσχες» του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma».

Η Δικαιοσύνη φέρεται να έχει αποστείλει ήδη στη Βουλή αίτημα, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμπεριλάβει στη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του και κυρίως εάν κατέγραψε τις δύο εταιρείες, την Catalina International Ltd, η οποία το 2009 μετονομάστηκε σε Sunlight Delight, και τη Homeric TCI.

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Real News, η εταιρεία Catalina International, φέρεται να έχει λάβει εμβάσματα συνολικού ύψους 1.650.000 ευρώ, σε δύο διαφορετικές περιόδους από πρόσωπο που ήταν ο μεσάζοντας για να κλείσει η συμφωνία για την αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Βουλής σχετικά με το εάν έχουν δηλωθεί ή όχι οι δύο εταιρείες στο «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΛΑΟΣ και εν συνεχεία θα προχωρήσει η έρευνα για να φανεί αν ο κ. Καρατζαφέρης εμπλέκεται στην υπόθεση με τα ελικόπτερα.

Σχετικές ειδήσεις