ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμφύλιος Λοβέρδου-Χρυσοχοΐδη στη Β΄ Αθήνας!

Εμφύλιος Λοβέρδου-Χρυσοχοΐδη στη Β΄ Αθήνας!

Η –θεωρούμενη ως δεδομένη- μετακίνηση της Φώφης Γεννηματά από την Α στη Β εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, έχει ανακατέψει για τα καλά την τράπουλα στους εσωκομματικούς συσχετισμούς στους κόλπους της Δημοκρατικής Παράταξης (πλέον, αφού το ΠΑΣΟΚ θα κατέβει ως… συνιστώσα της).

Και οι προσωπικοί εμφύλιοι δίνουν και παίρνουν, έχουν αρχίσει και τα εσωκομματικά μαχαιρώματα στην ημερήσια διάταξη…

Ήδη, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι πρώτες δημοσκοπήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν πως η Φώφη είναι στην πρώτη θέση και μάλιστα σχετικά άνετα.

Από κει και πέρα… το χάος.

Και με δεδομένο ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν αναμένεται να συγκεντρώσει με τίποτα τα ποσοστά του Ιουνίου του 2012, αλλά θα παλέψει για την κοινοβουλευτική της επιβίωση, γίνεται αντιληπτό ότι η μάχη για μια θέση στη νέα Βουλή θα είναι άγρια.

Ήδη, κατά τις πληροφορίες μας, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι της Β΄ Αθήνας και βασικά οι (και) υπουργοί Α. Λοβέρδος και Μιχ. Χρυσοχοϊδης αφενός πνέουν μένεα κατά… Βενιζέλου και Σκανδαλίδη και αφετέρου έχουν αρχίσει τον ανελέητο μεταξύ τους πόλεμο.

Με τους Βενιζέλο και Σκανδαλίδη τα έχουν βάλει, επειδή γνωρίζουν πως η μετακίνηση της Φώφης στη Β΄ Αθήνας ήταν το «αντίδωρο» του Βενιζέλου, ώστε να διασφαλίσει ο Σκανδαλίδης στα σίγουρα την επανεκλογή του (κάτι που δεν θα ήταν καθόλου πιθανό, αν η Φώφη παρέμενε στην Α΄ Αθήνας και ο ίδιος να μην θέσει θέμα αλλαγής του αρχηγού τουλάχιστον μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών.

Η μεταξύ τους άγρια κόντρα έχει –φυσικά- να κάνει με την ανάγκη της προσωπικής πολιτικής τους διάσωσης.

Ήδη στην αχανή Β΄ περιφέρεια τα όποια εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν μια αντιπαράθεση μεταξύ τους χωρίς όρια.

Ενώ ο Α. Λοβέρδος, στην προσπάθειά του να παραμείνει στη Βουλή, έχει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας προχωρήσει σε μια άλλη κίνηση:

- Πιέζει τον Βενιζέλο να τον τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ώστε να διασφαλίσει την επιβίωσή του.

Και η μάχη μόλις ξεκίνησε…

Άλλωστε δεν είναι και οι μόνοι στη Β΄ Αθήνας, καθώς εκεί υπάρχει και ο πάντοτε δυνατός Απ. Κακλαμάνης, ενώ θα τοποθετηθούν κι άλλα στελέχη.

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω…

ΥΓ: Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι ουδείς από τους παραπάνω δελφίνους του ΠΑΣΟΚ δεν έχει καταλάβει ότι ο λαός όχι απλά αισθάνεται απέχθεια για τα πρόσωπά τους, αλλά μίσος και οργή. Παρόλα αυτά τόσο ο Λοβέρδος, όσο και ο Χρυσοχοϊδης παλεύουν να κρατηθούν με νύχια και με δόντια στο πολιτικό γίγνεσθαι, προφανώς για να διατηρήσουν τα προνόμια που τους διασφαλίζει ο βουλευτικός βίος. Όταν βέβαια θα το καταλάβουν, θα είναι αργά…

Σχετικές ειδήσεις