ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχελάκης: Να καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα

Μιχελάκης: Να καλέσει ο Σαμαράς τον Τσίπρα

Ως τη «χειρότερη μορφή του "λεφτά υπάρχουν"» χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (17/11/2014) στον ΒΗΜΑ FM. Ο ίδιος, πάντως, παρότρυνε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα και να του θέσει το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ο πρωθυπουργός έχει κάνει τόσα βήματα και κινήσεις και μπορεί να κάνει ένα ακόμα: να καλέσει τον κ. Τσίπρα και να του βάλει το θέμα της προεδρικής εκλογής», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης και συνέχισε: «Πρέπει ο πρωθυπουργός να τον καλέσει και να γίνει αυτή η συνάντηση, όπως και ο ίδιος έχει πει. Πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία και να το κάνει. Εχει κάνει τόσα, ας κάνει ένα ακόμα. Από εκεί και πέρα, είναι ευθύνη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τι θα αποφασίσει να πράξει».

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μιχελάκης κλήθηκε να σχολιάσει το θέμα που έχει ανακύψει με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τη διαφαινόμενη απομόνωσή του - μετά και τη μετάθεση των αρμοδιοτήτων στα θέματα φορολογίας στον Γ. Μαυραγάννη.

«Όσον αφορά στο θέμα Χαρδούβελη, δεν είμαι εγώ αρμόδιος να πω ποιος θα μπει και ποιος θα βγει από την κυβέρνηση. Αρμόδιος είναι ο πρωθυπουργός, σε συνεννόηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης. Εδώ, για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είναι αλαλούμ. Είναι λάθος. Πρέπει να δούμε ποιος ευθύνεται γι' αυτό το λάθος. Υπάρχει ένα πρόβλημα ανάμεσα στο υπουργείο Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Πρέπει να δουν ποιος είναι ο υπεύθυνος και να αναλάβουν την ευθύνη. Και με τον ΕΝΦΙΑ το καλοκαίρι, κάποιος ευθύνεται πάλι από το ΥΠΟΙΚ. Το ότι μπήκαν μέσα τα βεβαιωμένα χρέη και όχι μόνο τα ληξιπρόθεσμα, είναι κοινή λογική. Αυτό θα τίναζε στον αέρα τον προϋπολογισμό του 2015. Άρα, ποιος ευθύνεται γι' αυτό το λάθος; Δεν είμαι εγώ ανακριτική αρχή, όμως. Να γίνει έρευνα και να βρεθεί ποιος ευθύνεται», είπε ο Γ. Μιχελάκης.

Κληθείς στη συνέχεια να σχολιάσει τη συνολική στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μιχελάκης είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει στους πάντες τα πάντα. Χωρίς να εξηγεί από πού θα βρει και πώς θα τα κάνει. Είναι μια χειρότερη μορφή του "λεφτά υπάρχουν" ή του "Τσοβόλα, δώστα όλα". Το έχει πληρώσει η χώρα αυτό και φαίνεται τώρα, το πληρώνει ακόμα. Και τα δυο αυτά συνθήματα, η χώρα τώρα τα πληρώνει», τόνισε.

Σχετικές ειδήσεις