ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδούβελης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα

Χαρδούβελης: Δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα

Για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών συλλαμβάνεται «αδιάβαστος» και όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις θα τον προλάβουν. Το νέο μαρτύριο της σταγόνας στο οποίο μας υποβάλλουν οι δανειστές μόνο ως κακόγουστο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό, σε ένα πρώτο ραντεβού μετά την «γκάφα» με τον ΕΝΦΙΑ και τις 100 δόσεις.

Το Μαξίμου αν και επιχείρησε να χαμηλώσει τους τόνους, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός «τράβηξε το αυτί» του κ. Χαρδούβελη καλώντας τον να αποφύγει νέα «αυτογκόλ».

Δεν πέρασαν ούτε λίγα λεπτά και ο «τσάρος» υπέπεσε σε νέο λάθος.

Εξερχόμενος του Μαξίμου και συνομιλώντας με τους δημοσιογράφους σημείωσε ότι δεν γνωρίζει για την 48ωρη διορία από την τρόικα και πρόσθεσε ότι η διαπραγμάτευση προχωράει. «Ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψει η τρόικα είπε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά για την αφαίρεση των αρμοδιοτήτων και αν αυτό το θεωρεί «άδειασμα» ο Γκίκας Χαρδούβελης απάντησε αρνητικά.

Ο προβληματισμός στην κυβέρνηση είναι έντονος και υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συναντηθούν αύριο ο Α. Σαμαράς με τον Ευ. Βενιζέλο.
Υπενθυμίζεται πως οι δανειστές έστειλαν τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στις απαιτήσεις, στα περίφημα 17 σημεία.

Οι πιέσεις είναι ασφυκτικές καθώς οι δανειστές δίνουν περιθώριο 48 ωρών στην Αθήνα, για να ανοίξει ο δρόμος της επιστροφής της τρόικας στην Ελλάδα και να μην χαθεί το ορόσημο της 8ης Δεκεμβρίου.

Πλέον η κατάσταση και οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης έχουν μετατραπεί σε θέατρο του παραλόγου το οποίο έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν.

Μόνο που αυτή τη φορά ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η υπομονή του ελληνικού λαού έχει εξαντληθεί.

Η κυβέρνηση δείχνει ανίκανη να διαχειριστεί τους παραλογισμούς και τους εκβιασμούς των δανειστών, ενώ ο κ. Χαρδούβελης - είναι κοινή πεποίθηση πλέον ακόμα και των γαλάζιων βουλευτών - πως είναι κατώτερος των περιστάσεων.

Σχετικές ειδήσεις