ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους σεισμούς

Σύσκεψη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τους σεισμούς

Στην έκτακτη σύσκεψη μετέχουν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

Η διπλή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τον κρατικό μηχανισμό, αφού ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο για τον συντονισμό των υπηρεσιών που εμπλέκονται σε θέματα σεισμικής δραστηριότητας.

Επιπλέον ο σεισμός που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον βόρειο Ευβοϊκό, έφερε και αναταράξεις στην επιστημονική κοινότητα των σεισμολόγων.

Κύκλοι του υπουργείου, πάντως, αναφέρουν πως δεν υπάρχει κάποια ανησυχία για επικείμενο σεισμό και πως η σύσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της άσκησης ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού.

Υπενθυμίζεται πως οι δίδυμοι των 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που έγιναν με διαφορά λίγων λεπτών τα ξημερώματα.

Είχε επίκεντρο περιοχή 80 χιλιόμετρα βόρειο βορειοδυτικά της Αθήνας και 27 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας προς την Τρίτη σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη δόνηση έγινε στη 01:05 τα ξημερώματα. Τέσσερα λεπτά αργότερα στη 01:09 σημειώθηκε και δεύτερη σεισμική δόνηση ιδίου μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ επίσης από τον ίδιο εστιακό χώρο στην περιοχή της Εύβοιας.

Ροή Ειδήσεων