ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεϊμαράκης: «Όχι» εκλογές χωρίς εκλογή ΠτΔ

Μεϊμαράκης: «Όχι» εκλογές χωρίς εκλογή ΠτΔ

Την πανηγυρική ομιλία των διήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 101ης επετείου από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, εκφώνησε χθες (30/11/2014) το βράδυ ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Επίτιμος Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στα Χανιά.

Προσερχόμενος στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου προήδρευσε στη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Μεϊμαράκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι μεγάλη μου χαρά που σήμερα επισκέπτομαι την Κρήτη για τις εκδηλώσεις, οι οποίες γίνονται για την ένωσή της με την Ελλάδα. Πράγματι πιστεύω ότι σε μια περίοδο που διανύουμε, που όλα τα θέματα είναι πολύ ανοιχτά και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο παζλ αβεβαιότητας, το οποίο δημιουργείται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως είναι τα οικονομικά θέματα, με το πρόγραμμα, με τις συζητήσεις που γίνονται, όπως τα εθνικά θέματα με τα ελληνοτουρκικά, με την ΑΟΖ, με το Κυπριακό και τις ταραχές στην περιοχή μας, τα θεσμικά θέματα όπως είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος και για όλα αυτά πρέπει να δοθούν απαντήσεις και λύσεις ταυτόχρονα. Εξαρτώνται, από το αν θα γίνουν εκλογές, οι οποίες μπορούν να προκληθούν από την εκλογή Προέδρου. Άρα το μεγάλο κομμάτι του παζλ της αβεβαιότητας είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία αδυνατίζει πάρα πολύ και τη δική μας διαπραγματευτική θέση. Και κοινοβουλευτικά. Και ταυτόχρονα πιστεύω ότι εάν η χώρα τελικά εκλέξει Πρόεδρο, θα έχει ένα θεσμικό συνομιλητή και με τους έξω και με τους μέσα, νεοεκλεγέντα και σύμβολο εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και ενότητας του λαού μας. Άρα πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο, είναι αναγκαίο, προέχει, να συμφωνήσουμε και να συνεννοηθούμε στο όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της εκλογής του και όλα τα άλλα μπορούν να συζητηθούν. Μπορούν στο τραπέζι της συνεννόησης να μπουν και οι πολιτικές δυνάμεις να τα συζητήσουν. Απευθύνομαι λοιπόν και στους πολίτες και στους βουλευτές, να σκεφτούμε ότι θα πρέπει να μην οδηγηθούμε σε εκλογές χωρίς εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι θα είναι πάρα πολύ αδύνατη θεσμικά, η θέση της χώρας».

Σχετικές ειδήσεις