ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη ο Αλ. Τσίπρας

Στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη ο Αλ. Τσίπρας

Την έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας στη Γενεύη αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα (03/12/2014) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας θα συζητήσει με τα στελέχη του Γραφείου θέματα εργασιακών σχέσεων, αλλά και ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, καθώς είναι γνωστό ότι το Γραφείο έχει κάνει πολλές παρεμβάσεις υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια.

Από τη Γενεύη ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βελιγράδι, όπου την Πέμπτη θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και πολιτικές δυνάμεις της Σερβίας. Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί η κατάσταση στην περιοχή, τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, τα προβλήματα εθνικισμών, η εγκληματικότητα, οι σχέσεις των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων με την Ε.Ε. και οι προοπτικές τους.

Όπως αναφέρουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επίσκεψή του αναμένεται να τονίσει την ανάγκη προώθησης της Διαβαλκανικής Συνεργασίας και την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών της περιοχής, αλλά και την ανάγκη να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα εθνικισμών που δημιουργούν εντάσεις στην περιοχή.