ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: «Η τρόικα και η κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν στο λαό»

Τσίπρας: «Η τρόικα και η κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν στο λαό»

Ολομέτωπη επίθεση κατά της τρόικας άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας στη Γενεύη.

«Η τρόικα δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό ζητώντας νέα σκληρά μέτρα» σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Τσίπρας που κατέθεσε στον Διεθνές Οργανισμό Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας έρχεται πολύ σύντομα η μέρα που η σημερινή κυβέρνηση αλλά και η τρόικα θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για τα μέτρα που επέβαλαν τα οποία – όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

«Είχα την ευκαιρία σήμερα να συζητήσω με την ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, εδώ στη Γενεύη, τόσο για τα μέτρα που έχει επιβάλει η τρόικα μέσα από το μνημόνιο, μέτρα που είναι έξω από τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας και από όλα όσα διεθνώς είναι αποδεκτά για τις εργασιακές σχέσεις, όσο όμως και να εξηγήσω, να καταθέσω στην ηγεσία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας το σχέδιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκατάσταση της εργασιακής νομοθεσίας και την εναρμόνισή της με τα διεθνή πρότυπα.

Η τρόικα δεν μπορεί άλλο να κουνάει το δάχτυλο στον ελληνικό λαό, ζητώντας νέα σκληρά μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καταστρέφουν την παραγωγική βάση, λεηλατούν την κοινωνική συνοχή. Η τρόικα, αντιθέτως, θα έπρεπε να λογοδοτήσει, διότι ζήτησε και επέβαλε μέτρα που είναι πέρα και έξω από το ελληνικό Σύνταγμα, πέρα και έξω από τα κοινώς αποδεκτά πρότυπα που ισχύουν σε διεθνές επίπεδο. Και έρχεται η στιγμή που τόσο η τρόικα όσο και οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτά τα μέτρα θα λογοδοτήσουν, τόσο στον ελληνικό λαό όσο όμως και στους λαούς της Ευρώπης αλλά και στους διεθνείς οργανισμούς που παρακολουθούν όλα όσα έγιναν στην Ελλάδα και πολύ σύντομα θα ζητήσουν λογαριασμό».

Ρoή Ειδήσεων