ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: «Στηρίζω την κυβέρνηση-Όχι άλλα μέτρα»

Κώστας Καραμανλής: «Στηρίζω την κυβέρνηση-Όχι άλλα μέτρα»

«Στηρίζω τον Σαμαρά, αλλά νέα μέτρα δεν πρόκειται να ψηφίσω» είναι η θέση που προσδιορίζει τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Κώστααραμανλή και αποτελεί «δείκτη» και για την πολυπληθή καραμανλική κοινοβουλευτική ομάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο πρώην πρωθυπουργός και επί δωδεκαετία πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Καραμανλής, φέρεται να έχει εκφράσει τις απόψεις του σε στενούς του συνεργάτες, καθιστώντας τους κοινωνούς του προβληματισμού για τον τρόπο με τον οποίο συναλλάσσεται με την τρόικα η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής φέρεται να έχει δώσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη διακριτική δημοσιοποίηση των θέσεών» του, προκειμένου να καταστεί γνώστης αυτών και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο κ. Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται να θεωρεί ότι ούτε η οικονομία, ούτε και η κοινωνία αντέχουν νέες επιβαρύνσεις, γεγονός που συνιστά σαφή υπόδειξη προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Καραμανλής πιστεύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα ότι η δικομματική κυβέρνηση δεν έχει δείξει, έως σήμερα, τις διαπραγματευτικές ικανότητες που θα έπρεπε, δεδομένου μάλιστα, ότι τα όσα μέτρα έχουν ληφθεί, καθ’ υπόδειξιν της τρόικας, βάθυναν την ύφεση.

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να έχει πει, ότι η κυβέρνηση πρέπει να δείξει την κοινωνική της ευαισθησία, διότι οι πολίτες είναι πλέον στα όριά τους και οποιαδήποτε περαιτέρω επιβάρυνση, όχι μόνο δεν πρόκειται να φέρει έσοδα στο κράτος, διότι οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά θα οδηγήσει σε νέο κύκλο ύφεσης την οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις