Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας

Newsbomb

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον αντιπρόεδρο της σερβικής κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς

Με τη συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Βελιγράδι.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Ντάτσιτς σημειώνεται: «Κατά τη συνάντηση, οι διμερείς σχέσεις αξιολογήθηκαν ως φιλικές και συμφωνήθηκε να εντατικοποιηθεί η συνεργασία των δύο χωρών κυρίως στον οικονομικό τομέα αλλά και στους τομείς των υποδομών, της ενέργειας και του πολιτισμού».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας και επανέλαβε τη θέση για τη μη αναγνώριση της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου.

Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της πολιτικής συνεργασίας όπως επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών ή ακόμη και τριμερή συνάντηση με άλλες χώρες της περιοχής, επισημαίνεται στο ανακοινωθέν του γραφείου του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα, Σάββατο 06/12, κατέθεσε νωρίς το πρωί, στεφάνι στο άγαλμα του Ρήγα Φεραίου, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο του Βελιγραδίου.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved