ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση στο Eurogroup

Με την πλάτη στον τοίχο η κυβέρνηση στο Eurogroup

Μετά την ανταλλαγή emails με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών θα βρεθεί σήμερα 08/12 «αντιμέτωπος» με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Στη συνεδρίαση, η οποία αρχίζει στις 4:00, ο Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται ότι θα ζητήσει παράταση του προγράμματος στήριξης και θα παρουσιάσει τα μέτρα τα οποία προτείνει η κυβέρνηση για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Ο κ. Χαρδούβελης έχει στις …αποσκευές του την υπερψήφιση του προϋπολογισμού και εκτιμάται ότι θα αιτηθεί παράταση του προγράμματος στήριξης για περίπου ένα με δυο μήνες επιπλέον.

Ωστόσο, η διαπραγμάτευση μόνο εύκολη δεν θα είναι, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θέλουν πολύμηνη παράταση και ακόμα σκληρότερα μέτρα από αυτά τα οποία ήδη προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές έχει προτείνει, μεταξύ άλλων, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα με αύξηση των ορίων ηλικίας και επανεξέταση κριτηρίων χορήγησης του ΕΚΑΣ.

Σχετικές ειδήσεις