ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αφήστε να τους σκίσω»

«Αφήστε να τους σκίσω»

Θυμάστε την παλιά ελληνική ταινία, όπου ο Κώστας Χατζηχρήστος ήθελε να... δείρει τον θηριώδη Ζαννίνο και φώναζε "αφήστε με να τον σκίσω" και συγχρόνως ψιθύριζε στο αυτί του φίλου του "κράτα με γερά"; Αυτό ακριβώς κάνει και ο Αντώνης Σαμαράς με τους δανειστές μας. Θέλει να τους... σκίσει στη διαπραγμάτευση, αλλά... δεν τον αφήνουν οι προθεσμίες!

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Δείτε λοιπόν, με ποιον τρόπο οι προθεσμίες στερούν τη δυνατότητα από τον πρωθυπουργό να... σκίσει τους δανειστές στη διαπραγμάτευση.

Εάν στις 29 Δεκεμβρίου εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο Σαμαράς θα περάσει γρήγορα- γρήγορα τα μέτρα που θα του πουν οι δανειστές, μέσα στον ορυμαγδό των πανηγυρισμών για την... ικανότητα του πρωθυπουργού να κερδίζει ό,τι βάζει σκοπό. Εκεί, μέσα στους πανηγυρισμούς, τα νέα μέτρα θα είναι μια ακόμα μικρή επιβάρυνση του πολίτη, στο δρόμο προς την υπέρβαση της κρίσης. Και οι διαπλεγμένοι σύμμαχοί του, θα κάνουν τα πάντα ώστε η νέα επιδρομή στους ανυπεράσπιστους πολίτες να μην λάβει δημοσιότητα, την οποία άλλωστε θα μονοπωλεί ο... θρίαμβος της εκλογής Προέδρου.

Αν πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, δηλαδή η επιχείρηση αποστασίας που εξυφαίνει το Μαξίμου πέσει στο κενό, τότε στήνονται αμέσως κάλπες. Όταν λέμε "αμέσως" εννοούμε πριν γίνει διαπραγμάτευση, αφού ήδη από χθες η Ελλάδα έχει πετύχει τη δίμηνη παράταση του προγράμματος. Αυτό επιτρέπει στον πρωθυπουργό να κάνει ανέξοδο θέατρο σε όλη την προεκλογική περίοδο, αφού δεν υποχρεούται να κάνει διαπραγμάτευση πριν τις εκλογές.

Θέλει, όντως, να τους...σκίσει, όπως παλιά ο Χατζηχρήστος...

Σχετικές ειδήσεις