ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι αντιδράσεις των ανεξάρτητων και... άλλων βουλευτών

Οι αντιδράσεις των ανεξάρτητων και... άλλων βουλευτών

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας για την πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τα σενάρια για το ποιοι θα ψηφίσουν «υπέρ» και ποιοι «κατά» δίνουν και παίρνουν.

«Μήλον της έριδος» αποτελούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές, αλλά και ορισμένοι ακόμα, που δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν από την γραμμή των κομμάτων τους.

To newsbomb.gr παρουσιάζει τις - μέχρι στιγμής - τοποθετήσεις τους:

Αηδόνης: ΝΑΙ

Υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα τάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης.

«Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές. Η υποψηφιότητα του κ. Δήμα μπορεί να υπερψηφιστεί», είπε χαρακτηριστικά καθιστώντας σαφές ότι θα υπερψηφίσει και ο ίδιος τον υποψήφιο της δικομματικής Σαμαρά - Βενιζέλου.

Μάρκου: ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ

Προς την υπερψήφιση του Σταύρου Δήμα φαίνεται προς «γέρνει» η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου.

«Η μόνη δήλωση που έχω κάνει, είναι πως, θα ψηφίσω ενδεχομένως πολιτικό πρόσωπο και όχι κομματικό» διευκρίνισε.

Γιαταγάνα: ΌΧΙ

«Εύχομαι και ελπίζω να αποβεί άκαρπη και η τρίτη ψηφοφορία, εγώ δεν θα ψηφίσω Πρόεδρο Δημοκρατίας», δήλωσε η Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Νταβρής: ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Νταβρής.

«Θα ψηφίσω κατά συνείδηση και τη συνείδησή μου θα την αφήσω πέντε μέρες να μιλάω μαζί της» δήλωσε ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.

Πέτρος Τατσόπουλος: ΟΧΙ

Εμμένει στην αρνητική του στάση εναντίον της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πέτρος Τατσόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84», ο ανεξάρτητος βουλευτής αποσαφήνισε πως «δεν θα αποστατήσω».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ

Θετικός στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή.

Ο πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα κάνει στην επίμαχη ψηφοφορία, εμφανίστηκε, ωστόσο, θετικός απέναντι στο πρόσωπο του πρώην Επιτρόπου.

ΜΙΜΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ: ΟΧΙ

Ο πρώτος που απάντησε ταχέως και - μάλιστα αρνητικά - στο ενδεχόμενο να παράσχει την ψήφο του ήταν ο Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος μέσω των κοινωνικών δικτύων επισήμανε: «Πιστόλι στον κρόταφο; Τρία όχι».

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ: ΟΧΙ

«Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δραματοποιήσει τα πράγματα και επιλέγει την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων να ασκήσει πίεση στους βουλευτές με την τρίτη ψηφοφορία. Πρόκειται για διαχείριση που δε δείχνει ιδιαίτερο σεβασμό στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μεθοδεύει τις ανάγκες της συγκυβέρνησης», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Μάρκος Μπόλαρης. «Η κυβέρνηση επιδιώκει επικύρωση και συνέχιση της παρουσίας της στα πράγματα», πρόσθεσε. «Η επιλογή μου είναι γνωστή, αυτή η πολιτική δεν πρέπει να συνεχιστεί», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής, εμμένοντας στο "όχι".

ΠΑΡΙΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ: ΟΧΙ

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, Πάρις Μουτσινάς ξεκαθάρισε , με δήλωσή του στο Mega, πως δεν πρόκειται να ψηφίσει «υπέρ».

Ο κ. Μουτσινάς, εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα με απόφαση του προέδρου του κόμματος Φώτη Κουβέλη τον Ιανουάριο του 2013.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΠΕΡΝΑΡΟΣ: ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ

«Παραμένω σταθερός στη θέση μου, δεν αλλάζει τίποτα από την επιλογή του Σταύρου Δήμα. Τα υπόλοιπα είναι απλώς... σενάρια», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ανεξάρτητος βουλευτής, Βασίλης Καπερνάρος εν όψει των ψηφοφοριών για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1 - και πριν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του κ. Δήμα- ο κ. Καπερνάρος δήλωσε ότι εξετάζει τη στάση που θα κρατήσει και πως οι περισσότεροι δικοί του άνθρωποι, οι ψηφοφόροι του, οι φίλοι του τού λένε «όχι», να μην ψηφίσει Πρόεδρο.

Σχετικές ειδήσεις