ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολιδοσκόπησαν πάλι τον Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε!

Βολιδοσκόπησαν πάλι τον Κουβέλη, ο οποίος αρνήθηκε!

Με άλλη πρόταση στην τελευταία ψηφοφορία Σαμαράς-Βενιζέλος;

Στις απέλπιδες προσπάθειές τους να βρουν τους 180 «πρόθυμους» και να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές, οι Σαμαράς και Βενιζέλος προχώρησαν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, τη Δευτέρα (08/12/2014) τη νύχτα σε μια ύστατη προσπάθεια να μεταπείσουν τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη!

Συγκεκριμένα, και κατά τις πληροφορίες μας, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, στον οποίο συχνά αναθέτει εμπιστευτικές αποστολές, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

- Φώτη, του είπε, σου μεταφέρω πρόταση του Σαμαρά και του Βενιζέλου, να δεχτείς να είσαι υποψήφιος Πρόεδρος. Αν δεχτείς, τότε είμαστε σίγουροι ότι θα συγκεντρωθούν οι 180 ψήφοι και θα εκλεγείς!

Ο Φ. Κουβέλης αρνήθηκε ευγενικά την πρόταση. Επανέλαβε στο... βορειοελλαδίτη συνεργάτη του πρωθυπουργού ότι υπάρχει απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ, ότι το κόμμα δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν μπορεί να είναι ανακόλουθος, όταν μάλιστα τη σχετική πρόταση στο συνέδριο την έκανε ο ίδιος.

Πάντως και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, οι Σαμαράς και Βενιζέλος πριν καταλήξουν στην πρόταση για το Στ. Δήμα (μετά και την εκ νέου άρνηση Κουβέλη) συζήτησαν και το εξής ενδεχόμενο:

Στην τελική, καθοριστική, τρίτη ψηφοφορία, εφόσον είναι λίγες οι ψήφοι που λείπουν για να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180, να αλλάξουν πρόταση και να προτείνουν κάποιο όνομα, το οποίο θα μπορούσε να λύσει το σταυρόλεξο και να τους βγάλει απ' το αδιέξοδο!

Μάλιστα συζήτησαν και συγκεκριμένα ονόματα (δύο)!

Βέβαια το αν αυτό θα συμβεί, θα το δουν μετά τη δεύτερη ψηφοφορία και ανάλογα με τις ψήφους που θα έχουν συγκεντρώσει τότε...

Σχετικές ειδήσεις