ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ξεκινήσαμε για 175, πάμε για… κάτω από 170»!

«Ξεκινήσαμε για 175, πάμε για… κάτω από 170»!

«Τελικά, αντί να γιομίζει το σακούλι των 180, γιομίζει το σακούλι των 121». Αυτή ήταν το βράδυ της Τρίτης (09/12/2014) η εκτίμηση κορυφαίου παράγοντα της ΝΔ, ο οποίος παρακολούθησε τις εξελίξεις και διεργασίες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας για Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Στ. Δήμα.

Του Μάρκου Μουζάκη

Ο ίδιος παράγοντας μάλιστα σε συζητήσεις που είχε με συναδέλφους του βουλευτές και στελέχη της ΝΔ τόνιζε ότι «ξεκινήσαμε για 175 και τελικά πάμε για κάτω από 170»!

Η απαισιόδοξη αυτή προσέγγιση στηρίζονταν στα δεδομένα που είχαν προκύψει μέχρι το βράδυ της Τρίτης, που ήσαν σαφώς αρνητικά για το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά για τους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Κυρίως τα δεδομένα που αφορούσαν στις επιλογές των ανεξάρτητων βουλευτών, καθώς και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, δύο δηλαδή δεξαμενών στις οποίες είχαν πολλά ποντάρει ο πρωθυπουργός κι ο αντιπρόεδρός του.

Πιο συγκεκριμένα:

- Τον Μ. Ανδρουλάκη, όπως έλεγαν Σαμαράς και Βενιζέλος, τον θεωρούσαν… σίγουρο για την «Προεδρική πλειοψηφία» και τελικά τοποθετήθηκε κατηγορηματικά ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο.
- Δεδομένη θεωρούσαν και τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, αλλά και αυτή τους διέψευσε δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο.
- Ένας άλλος ανεξάρτητος που είχε τοποθετηθεί απ’ τους Σαμαρά και Βενιζέλο στο «σακούλι» των 180, ο Π. Μουτσινάς, επίσης τους διέψευσε.
- Το ίδιο έπραξαν οι έτεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης και Θ. Ψύρας.
- Αλλά ακόμα και ανεξάρτητοι βουλευτές προερχόμενοι από τον ευρύτερο χώρο της κεντροδεξιάς και θεωρούνταν σίγουροι μέχρι πολύ πρόσφατα, αρχίζουν να «κάνουν νερά», όπως ο Β. Καπερνάρος, ενώ μέχρι στιγμής τηρούν σιωπή ανησυχητική όμως για τη συγκυβέρνηση και άλλοι εκ της κεντροδεξιάς βουλευτές, όπως ο Β. Πολύδωρας, η Μίκα Ιατρίδου, ο Γ. Κασαπίδης.

Τείνει δηλαδή να διαμορφωθεί ένα εξαιρετικά αρνητικό για τη συγκυβέρνηση κλίμα, που αν παγιωθεί τότε θα μετρήσει στη δυναμική που θα υπάρξει τελικά πριν από τις κρίσιμες ψηφοφορίες.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό για τους Σαμαρά και Βενιζέλο κλίμα, επανέρχεται το σενάριο για το οποίο το Newsbomb.gr σας έχει ενημερώσει, δηλαδή μιας άλλης πρότασης από τη συγκυβέρνηση πριν την τρίτη ψηφοφορία…

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Καταθέστε τις απόψεις σας στο διαδικτυακό δημοψήφισμα του Newsbomb.gr, τόσο για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όσο και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σχετικές ειδήσεις