ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ

Στη σαραντάχρονη δράση της ΟΝΝΕΔ και τον ρόλο της στις σημερινές συνθήκες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο 8 της ΔΕΘ, για την επέτειο της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων από την ίδρυση της Νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας.

"Σαράντα χρόνια η Ν.Δ., η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ έδωσαν μάχες για τη δημοκρατία. Μάχες έτσι ώστε αυτό το πολίτευμα να σταθεί στον τόπο μας, κόντρα σε κάποιους άλλους που επένδυσαν στον λαϊκισμό, και οφείλουμε αυτούς τους ανθρώπους, που έδωσαν αυτές τις μάχες, και να τους τιμήσουμε αλλά και να πάρουμε και εμείς από όλους αυτούς για να συνεχίσουμε τους αγώνες", είπε ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε: "Πάντα σε αυτή τη μάχη στην πρώτη γραμμή βρισκόταν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, με πρωτοπόρες ιδέες και δράσεις, με στελέχη που έδωσαν πολλά χρόνια από τη ζωή τους για να εδραιώσουν πέρα από τη Δημοκρατία και την επικράτηση των ιδεών του δικού μας χώρου".

Σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι αν γινόταν ανοιχτή ψηφοφορία στον λαό για το αν πρέπει να βρεθούν οι 180 βουλευτές, τότε ο λαός θα ψήφιζε πως πρέπει να εκλεγεί πρόεδρος από αυτή τη Βουλή. "Η πολιτική αστάθεια που θα δημιουργηθεί με τη μη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα φέρει μεγαλύτερα και χειρότερα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο και μετά από τις θυσίες που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια. Οπότε δεν πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική αστάθεια, οφείλει αυτή η Βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και οφείλουν όλοι οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σκεφθούν ό,τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας", επισήμανε.

Όσο για τον ρόλο της ΟΝΝΕΔ στη σημερινή εποχή, υπογράμμισε: "Δεν αλλάζει ο ρόλος της ΟΝΝΕΔ σε σχέση με το παρελθόν. Είναι να πολεμήσει τον λαϊκισμό, να καταθέσει προτάσεις που σπάνε ταμπού, πρωτοποριακές προτάσεις της κοινής λογικής, που δεν έχουν εδραιωθεί ακόμα στην ελληνική κοινωνία και στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Και, κυρίως, να βγάλει ξανά μπροστά τους νέους, έτσι ώστε να δώσουν την αφορμή, ώστε να σταματήσει η αρνητική άποψη που υπάρχει στους νέους για το πολιτικό σύστημα και να φέρει μια νέα νοοτροπία και στην κοινωνία και στους πολιτικούς".

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Θοδωρής Καραγιάννης και απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε πρώην προέδρους της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη και στους μουσικούς Βίκτορα Πολυδώρου και Ρόμπερτ Ουίλιαμς που έγραψαν συνέθεσαν και ερμήνευσαν τραγούδια της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Ορφανός, ο γραμματέας της Π.Ε. της Ν.Δ. Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης Μηνάς Σαμαντζίδης, στελέχη και μέλη του κόμματος και της ΟΝΝΕΔ.

Σχετικές ειδήσεις