ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Γκάμπριελ

Δηλώσεις Βενιζέλου μετά τη συνάντηση με Γκάμπριελ
Συνάντηση με τον αντικαγκελάριο και πρόεδρο του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD), Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είχε νωρίτερα o αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ.Βενιζέλος αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της συνάντησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το πρώτο ζήτημα ήταν να βοηθήσει το SPD με τους βουλευτές του στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ώστε να εγκριθεί πριν τα Χριστούγεννα, η παράταση του προγράμματος κατά δύο μήνες για τεχνικούς λόγους και η μετάβαση της Ελλάδας στη νέα εποχή, μέσω της προληπτικής πιστωτικής γραμμής».


Οι δύο άνδρες συζήτησαν για όλο το φάσμα της διμερούς οικονομικής, εμπορικής και ενεργειακής συνεργασίας, με έμφαση στα ζητήματα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των καινοτόμων επιχειρήσεων και συμφώνησαν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τις εκατέρωθεν επιχειρηματικές αποστολές. «Μιλήσαμε για την πραγματική οικονομία της Ελλάδας, για τη διμερή συνεργασία, για τις επενδυτικές ευκαιρίες, για την ανάγκη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας», ανέφερε ο αντιπρόεδρος και σημείωσε ότι η συζήτηση αυτή έρχεται «ως η φυσιολογική συνέχεια της συζήτησης που είχα χθες με τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος νομίζω ότι επιβεβαίωσε με τον πιο καθαρό τρόπο την απόφαση του Eurogroup, η οποία στέλνει ένα πολύ θετικό μήνυμα στην Ελλάδα, ένα μήνυμα πως μπορούμε να βαδίσουμε συντεταγμένα προς την έξοδο από το μνημόνιο και προς την αλλαγή σελίδας».

Σχετικές ειδήσεις