ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μωραΐτης: Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τώρα

Μωραΐτης: Συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τώρα

Σύγκληση συνεδρίου και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο βουλευτής, Θ. Μωραΐτης, ενώ άσκησε δριμεία κριτική στην απόφαση της συγκυβέρνησης να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Η απόφαση αυτή δεν προετοιμάστηκε καθόλου και γι’ αυτό βλέπουμε τις τρεις τελευταίες μέρες να καταρρέουν τα πάντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1. Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε πως θα μπορούσε προηγουμένως η κυβέρνηση «να εξαντλήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα ώστε αν έβλεπε το αδιέξοδο να πήγαινε κατευθείαν σε εκλογές».

«Η συγκυρία είναι πολύ κρίσιμη. Εάν δεν πρυτανεύσει η συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων θα δούμε πολύ χειρότερα πράγματα» προειδοποίησε, για να προσθέσει ότι η χώρα μας είναι η μοναδική όπου «ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ακόμη πως τους τελευταίους μήνες ο λόγος της κυβέρνησης «συριζοποιήθηκε», ενώ μάλιστα έκανε λόγο για «τυχοδιωκτικά μυαλά» που «παίζουν τη χώρα στα ζάρια».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πάντως ότι θα ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ ερωτηθείς για τη χθεσινή (11/12/2014) παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου είπε ότι «λέει τα πράγματα με το όνομά τους». Υπογράμμισε πάντως ότι ανήκει στο ΠΑΣΟΚ και ότι αυτό που τον ενδιαφέρει «πάνω από όλα» είναι η παράταξή του για να συμπληρώσει ότι δεν θέλει να χωρίσουν οι δρόμοι του με τα άλλα στελέχη του Κινήματος.

Σχετικές ειδήσεις