ΠΟΛΙΤΙΚΗ

A. Γεωργιάδης: Μικρασιατική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

A. Γεωργιάδης: Μικρασιατική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Άλλη μια βαρυσήμαντη δήλωση ενόψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην καταστροφή του Εθνικού Συστήματος Υγείας, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τόνισε πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, θα μοιάζει με την Μικρασιατική Καταστροφή:

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την καταστροφολογία, τονίζοντας πως σε περίπτωση που το «Grexit , δηλαδή αν η Ελλάδα βρεθεί στην ανάγκη, στην πίεση να βγει από το ευρώ, με τον τρόπο που περιγράφει η Goldman Sachs (να κλείσει η Ευρωπαΐκη Κεντρική Τράπεζα τη στρόφιγγα, όπως έκανε στην Κύπρο) συμβεί, τότε οι επιλογές είναι δύο:

Ή υπογράφεις μνημόνιο, όπως έκανε η Κύπρος και ξανανοίγουν οι τράπεζες ή τυπώνεις δικό σου χρήμα και χαιρετάς.

Αν το κάνει αυτό η Ελλάδα, μία χώρα που έχει αποκλειστεί από τις αγορές, μία χώρα η οποία έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος, μία χώρα η οποία δεν έχει πραγματική εξαγωγή και παραγωγή, αλλά η οικονομία της στηρίζεται στην καλή της σχέση με το εξωτερικό, στον τουρισμό και στις εισαγωγές, η πείνα και η φτώχεια που θα δει αυτή η χώρα, δεν θα έχει προηγούμενο. Θα την έχουμε ζήσει μόνο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή».

Σχετικές ειδήσεις