ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Repubblica: Ο Γιούνκερ προβληματίζεται με τη Χρυσή Αυγή

Repubblica: Ο Γιούνκερ προβληματίζεται με τη Χρυσή Αυγή

Σε διευκρινίσεις για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φοβάται την άνοδο της Χρυσής Αυγής και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Γιούνκερ διορθώνει για την Ελλάδα: μας προβληματίζει η ακροδεξιά όχι ο Τσίπρας», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ιταλικής εφημερίδα «Repubblica» για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα.
Σ' αυτό υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά από τρεις μέρες έντονων αντιδράσεων, έδωσε εξηγήσεις επισημαίνοντας πως όταν είπε ότι «ελπίζει να μην κερδίσουν οι εξτρεμιστές» στις εκλογές στην Ελλάδα, «εννοούσε τη Χρυσή Αυγή», θεωρώντας ότι η άκρα δεξιά είναι η πραγματική απειλή και όχι βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι «δεν μπορεί κανείς να τον ευνουχίσει και θα συνεχίσει να εκφράζει τις σκέψεις του», οπότε οφείλει να παραδεχθεί ότι απεχθάνεται τη Χρυσή Αυγή και με την έκφραση που χρησιμοποίησε αναφερόταν σε αυτή.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ελπίζει στην πρώτη ψηφοφορία να εξασφαλίσει 165 βουλευτές, κάτι που θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση για το χτίσιμο της αναγκαίας πλειοψηφίας στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία, στην οποία απαιτούνται 180 ψήφοι.

(Πηγή: Repubblica)

Σχετικές ειδήσεις