ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Μαριάς: Απαράδεκτες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί

Ν. Μαριάς: Απαράδεκτες οι παρεμβάσεις Γιούνκερ και Μοσκοβισί

Επικριτικός εμφανίζεται ο ευρωβουλευτής, καθηγητής, Νότης Μαριάς, απέναντι στις παρεμβάσεις των Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Πιερ Μοσκοβισί στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος των των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες, Νότης Μαριάς, τονίζει πως τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες και παράνομες.

Αναλυτικότερα:

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και τις αποφάσεις του Δικαστηρίου της ΕΕ, οφείλει πολιτική ουδετερότητα. Αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει στα εσωτερικά, κομματικά και πολιτικά πράγματα ενός κράτους-μέλους. Άρα, ο Γιούνκερ παραβίασε τη Συνθήκη και γι' αυτό του άσκησα δριμύτατη κριτική και σε κάποιο βαθμό τον ειρωνεύτηκα λέγοντάς του ότι μου κάνει εντύπωση που βρίσκεται στο Στρασβούργο και δεν έχει πάει στην Αθήνα να βοηθήσει επιτόπου τους μνημονιακούς του φίλους, μιαw και ο Μοσκοβισί, τον οποίο έστειλε στην Ελλάδα, τα έχει κάνει θάλασσα. Τον εγκάλεσα για αυτή του τη δράση με δριμύτατους χαρακτηρισμούς. Τον ρώτησα τι παριστάνει, αν νομίζει ότι είναι ο Ανθύπατος των Αθηνών και με ποιο δικαίωμα παρεμβαίνει στα εσωτερικά της πατρίδας μας» τονίζει ο κ. Μαριάς και προσθέτει:

«Θα έλεγα ότι ο κ. Γιούνκερ είναι αδιόρθωτος και προκλητικός. Παρότι προσπάθησε να δικαιολογηθεί, στο τέλος επέμενε ότι δήθεν έχει δικαίωμα στο πλαίσιο μιας πολιτικής Ευρώπης και δεδομένου ότι είναι γνωστή η πολιτική του ταυτότητά, να τοποθετείται στα ζητήματα αυτά. Άρα, έμμεσα μας είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει όσο μπορεί τον Σαμαρά και τη μνημονιακή συγκυβέρνηση στην Ελλάδα. Ούτε αυτός ούτε ο Μοσκοβισί έχουν δικαίωμα να παρεμβαίνουν απαράδεκτα και παράνομα στα εσωτερικά ελληνικά πράγματα και να υποδεικνύουν σε Έλληνες βουλευτές ή στον ελληνικό λαό τι να κάνει».

Ερωτηθείς για ανώνυμες δηλώσεις στελεχών του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην εξουσία και εφαρμόσει όλα όσα υπόσχεται, η Ελλάδα δεν θα λάβει άλλα χρήματα από την ΕΕ», ο κ. Μαριάς τονίζει: «Αν κοιτάξει κανείς τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία της χώρας, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως κράτος και να πληρώσει και μισθούς και συντάξεις και γενικότερα να ασκήσει όλες τις συναφείς δημόσιες λειτουργίες, χωρίς ανάγκη δανειοδότησης. Η δανειοδότηση την οποία έχουν εφεύρει ως δήθεν ανάγκη οι δανειστές, τίθεται στην ημερήσια διάταξη προκειμένου να υπάρξει ρευστότητα για να πληρωθούν τα τοκογλυφικά ομόλογα του κ. Ντράγκι». Ο κ. Μαριάς υποστηρίζει «ότι δεν πρόκειται να περάσει αυτό το κλίμα κα δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Προεδρικής εκλογής στο TIMELINE του newsbomb.gr που ακολουθεί:

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο twitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις