ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλι Ρεν: Δεν επιχειρώ παρέμβαση στα εσωτερικά σας

Όλι Ρεν: Δεν επιχειρώ παρέμβαση στα εσωτερικά σας

Καλούμενος να σχολιάσει την κινδυνολογία, γύρω από ενδεχόμενη εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Όλι Ρεν, θυμίζει τη δέσμευση συμμετοχής της Ελλάδας στην ευρωζώνη και αποποιείται οποιασδήποτε πρόθεσης παρεμβατισμού.

Με παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αντιπρόεδρός του και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε από τον πρώην επίτροπο οικονομικών υποθέσεων και επίσης νυν αντιπρόεδρο του Σώματος, Όλι Ρεν, να σχολιάσει την κινδυνολογία που αναπτύσσεται για το ότι πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενες εκλογές, θα σημάνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και μια μεγάλη καταστροφή για ολόκληρη την ευρωζώνη.


«Η Ελλάδα είχε στο παρελθόν κάποιες δυσκολίες, οι οποίες πυκνώνουν και πάλι. Δεν έχω καμία διάθεση παρέμβασης στην εσωτερική σας πολιτική αλλά καταλαβαίνω ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είναι δεσμευμένοι όσον αφορά στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αυτό νομίζω ότι μετράει κι αυτό είναι το βασικό στοιχείο. Κατανοώ επίσης ότι είναι μεγάλο το βάρος του χρέους. Η Ελλάδα θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, φροντίζοντας τι θα γίνει με τα δάνεια που επίσης προχωρούν και όχι αντλώντας αναγκαστικά από κεφάλαια».

Σχετικές ειδήσεις