ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ: Σταύρος Δήμας: 168 – «Παρών»: 131

Δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ: Σταύρος Δήμας: 168 – «Παρών»: 131

Ένα βήμα πιο κοντά στις κάλπες και ένα βήμα πιο μακριά από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίαςβρίσκεται η πολιτική ζωή του τόπου, μετά τη δεύτερη, άκαρπη ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Τρίτης (23/12/2014) στη Βουλή.

Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους, έναντι 131 που επέλεξαν το «παρών».

Προηγήθηκε η δραματική χθεσινή (22/12/2014) συνεδρίαση της ΔΗΜΑΡ, από την οποία απείχε ο Θωμάς Ψύρρας, ο οποίος σήμερα ανεξαρτητοποιήθηκε, ενώ ακολούθησε και η ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντα.

Οι δυο τους πάντως σήμερα ψήφισαν «παρών» στην ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου.

Οι πρώτες αντιδράσεις των κυβερνητικών βουλευτών μιλούσαν για την ανάπτυξη μιας δυναμικής ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία -πράγμα που είχαμε αναδείξει με ανάρτησή μας προ ημερών- κι ότι όπως από τις 160 ψήφους της πρώτης ψηφοφορίας φτάσαμε στις 168 της δεύτερης, έτσι θα επιχειρηθεί κι από τη δεύτερη στην τρίτη να αγγίξουν τον αριθμό "12" που λείπει μέχρι τον αριθμό των 180.

Αυτά, τα λέει η κυβέρνηση. διότι η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: Για να βρεθούν οι υπόλοιποι "12", πρέπει να μεταβάλλουν άποψη τόσο το σύνολο των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ (8 σήμερα), οι δυο πρώην ΔΗΜΑΡ που ανεξαρτητοποιήθηκαν (Φούντα, Ψύρρας) και ακόμα δυο βουλευτές που είναι άγνωστο εάν και πώς θα βρεθούν. Βέβαια είναι απολύτως αδύνατο ο Φώτης Κουβέλης και οι πιστοί του βουλευτές να ενδώσουν στην επιχείρηση εκμαυλισμού της συνείδησης των βουλευτών.

Το πολιτικό μήνυμα της δεύτερης ψηφοφορίας είναι ότι υπό φυσιολογικές συνθήκες είνα αδύνατο για τη συγκυβέρνηση να ξεπεράσει τον αριθμό των 173 θετικών ψήφων. Άρα, οι εκλογές είναι προ των θυρών.

Σχετικές ειδήσεις