ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικά ΜΜΕ: Όλο και πιο πιθανή η προσφυγή στην κάλπη

Γερμανικά ΜΜΕ: Όλο και πιο πιθανή η προσφυγή στην κάλπη

Όλα θα κριθούν στον τρίτο γύρο της Δευτέρας, συνοψίζει η Deutsche Welle, αν και τα περισσότερα ΜΜΕ της Γερμανίας βλέπουν ολοένα και πιο πιθανή την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ολοένα και πιο πιθανή η προσφυγή στις κάλπες. Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά για απόπειρα διαφθοράς», σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Zeit, στη διαδικτυακή έκδοσή της. Ενώ το γερμανόφωνο Γαλλικό Πρακτορείο Ειήσεων μεταδίδει: «Αν αποτύχει η εκλογή Δήμα και στον τρίτο γύρο η Ελλάδα θα προσφύγει πρόωρα στις κάλπες για να εκλέξει νέο κοινοβούλιο»

Ενδεικτικοί είναι και οι τίτλοι, με τους οποίους τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης υποδέχονται το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας, στο ελληνικό κοινοβούλιο, για την εκλογή Προέδρου: «Αποτυχία εκλογής Σταύρου Δήμα και στο δεύτερο γύρο», «Οι έλληνες βουλευτές απέτυχαν να εκλέξουν πρόεδρο», «Χωρίς πλειοψηφία ο πρώην ευρωπαίος επίτροπος».

Υποτονικά κινήθηκε σήμερα το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης και λόγω του δεύτερου γύρου προεδρικής εκλογής. Οι επενδυτές θεωρούν κρίσιμο και καθοριστικό τον τρίτο γύρο, την προσεχή Δευτέρα. Διατηρούν στάση αναμονής, εκφράζοντας την ανησυχία τους στην περίπτωση εκλογών και νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστική η εκτίμηση του Μάνις Σινγκ, επικεφαλής του επενδυτικού τμήματος στην Crossbridge Capital στο Λονδίνο: Οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ «εμπεριέχουν ένα σημαντικό ρίσκο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ». Μια πραγματική δοκιμή για την ΕΕ και τον Μάριο Ντράγκι», ο οποίος δήλωσε ότι θα πράξει ότι είναι απαραίτητο για να θωρακίσει το ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη του Μαξ Μπράιερ, επικεφαλής του τμήματος παραγώγων στην BMO Capital Markets Cop. στην Νέα Υόρκη: «Σε περίπτωση που υποχωρήσει το χρηματιστήριο Αθηνών ίσως ο Αντώνης Σαμαράς να καταφέρει να επιβάλει τον υποψήφιό του στον τρίτο γύρο και έτσι θα αποφευχθεί μια ενδεχόμενη καταστροφή»

Σχετικές ειδήσεις