ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ψήφος της Χρυσής Αυγής φέρνει από τώρα πανικό

Η ψήφος της Χρυσής Αυγής φέρνει από τώρα πανικό

Οι αριθμοί μιλούσαν εξαρχής από μόνοι τους. Με δεδομένο ότι ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ δεν διαλύονται, παρά τις προσπάθειες του κ. Σαμαρά- η μόνη περίπτωση να εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή είναι ο κ. Δήμας να υπερψηφιστεί και από κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Από χθες τα δημοσιογραφικά γραφεία κατακλύζονται από φήμες ότι μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής, ενδέχεται να ψηφίσει τη Δευτέρα το Σταύρο Δήμα, ώστε να δημιουργήσει τεράστια πίεση και αναταραχή στο πολιτικό σύστημα. Πράγματι, και μόνο στο άκουσμα της φήμης, τα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» αναστατώθηκαν, αν δεν πανικοβλήθηκαν, και διάφορα σενάρια διακινούνται προς τον Τύπο, από διάφορα κέντρα αποδεδειγμένης, ή αμφιβόλου αξιοπιστίας.

Άλλα σενάρια αναφέρουν ότι Σαμαράς και Τσίπρας θα προσυμφωνήσουν την εκλογή Δήμα κι αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής. Αναρωτιέται, κανείς, πώς είναι δυνατό ο Σαμαράς που ως σήμερα ταυτίζει τις εκλογές με εθνικό κίνδυνο, να πρωταγωνιστήσει σε μια παρόμοια εξέλιξη.

Άλλοι υποστηρίζουν ότι ο Σαμαράς θα περιμένει την εκλογή Δήμα με ψήφους της Χρυσής Αυγής και μετά θα διαλύσει τη Βουλή, αφού ο Τσίπρας εκφράσει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Δήμα, ώστε να μην θεωρείται εκλεγμένος με ψήφους των νεοναζί. Και σε αυτή όμως την περίπτωση, ο ίδιος ο Δήμας θα έχει αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα: Θα είναι εκλεγμένος με ψήφους χρυσαυγιτών, ανεξαρτήτως εάν τον «καλύψει» με μεταγενέστερες δηλώσεις του ο Τσίπρας, έχοντας πάρει ως αντάλλαγμα την άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική να φτάσει η υποψηφιότητα Δήμα τους 180 με τις ψήφους βουλευτών της Χρυσής Αυγής, δημιουργεί ήδη τεράστιες παρενέργειες στο πολιτικό σύστημα. Κι είμαστε ακόμα, στο επίπεδο των φημών...

Σχετικές ειδήσεις