ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bloomberg: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο «χάρτη της κόλασης»

Bloomberg: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο «χάρτη της κόλασης»

Tον παγκόσμιο «χάρτη της κόλασης» παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg βάσει εκτιμήσεων που ζήτησε από πολιτικούς αναλυτές, οικονομολόγους, επενδυτές και στρατιωτικούς όσον αφορά τις πιθανές εστίες έντασης ανά τον κόσμο, το 2015.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και η Ελλάδα, σύμφωνα με το κινδυνολογικό δημοσίευμα του Bloomberg.

Όπως αναφέρεται, το «επικίνδυνο» σενάριο για τη χώρα μας είναι να πέσει η παρούσα κυβέρνηση και να έλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ...

Μάλιστα σημειώνεται πως όλο και σε περισσότερες χώρες υπάρχουν παρόμοια κινήματα και αν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αποτύχουν να βρουν μία απάντηση, η «επιδημία» θα εξαπλωθεί αναζωπυρώνοντας την κρίση στην ευρωζώνη.

Φυσικά για την παρούσα κατάσταση εξαθλίωσης στην ευρωζώνη, καμία κουβέντα από το Bloomberg...

Το δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα στην ουκρανική κρίση, την πτώση του πετρελαίου, τη διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων, το Ισλαμικό Κράτος, την ένταση στις σχέσεις Κίνας-Ιαπωνίας στη Νότια Θάλασσα και ένας πιθανός πόλεμος Νότιας και Βόρειας Κορέας. Άλλα καταστροφικά σενάρια για το 2015 είναι η μετάδοση της βίας από την Συρία σε Λίβανο, Ιορδανία και Τουρκία.

Πιθανή, ως το χειρότερο σενάριο, θεωρείται και η έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, με τους Λίβανο, Συρία, Ιορδανία, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο, να λαμβάνουν μέρος στην σύγκρουση, στο πλευρό των Παλαιστινίων. Στα χειρότερα σενάρια είναι και η πιθανή αποτυχία εύρεσης λύσης στο θέμα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Ένα καταστροφικό σενάριο, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα ήταν αυτό της εισβολής του Πούτιν στις χώρες της Βαλτικής, αλλά και της προώθησης των θέσεων των Ρώσων και των Φιλορώσων, από την Ανατολική προς την Δυτική Ουκρανία.

Ένταση των συγκρούσεων στην Νιγηρία, μεταξύ του στρατού και των ανταρτών της Μπόκο Χαράμ, επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Αφγανιστάν και Πακιστάν, κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν, Νότιας και Βόρειας Κορέας, Κίνας και Ιαπωνίας, με φόντο την Νότια Θάλασσα, είναι μερικές από τις θερμές εστίες του πλανήτη.

Το λιώσιμο των πάγων στην Αρκτική, υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει μία νέα εστία έντασης, αφού Ρωσία, ΗΠΑ, Νορβηγία, Δανία και Καναδάς θα προσπαθήσουν να επωφεληθούν.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Τwitter @newsbombgr

Κάντε like και ακολουθήστε μας στο facebook.com/newsbombgr

Σχετικές ειδήσεις