Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,4%

Σταθερό προβάδισμα έναντι της ΝΔ συνεχίζει να διατηρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,4%
1'

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, "Βεργίνα TV" της Θεσσαλονίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 2,4% έναντι της ΝΔ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Δεκεμβρίου 2014, σε δείγμα 1.005 ατόμων και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν τα κόμματα είναι: ΣΥΡΙΖΑ 27%, ΝΔ 24,6%, ΧΑ 5,7%, ΚΚΕ 5,5%, ΠΑΣΟΚ 5,4 %, ΠΟΤΑΜΙ 4.6%, ΑΝΕΛ 2% και ΔΗΜΑΡ 0,6%.

Επίσης, στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, το 60% των ερωτηθέντων απαντά "η παρούσα Βουλή", το 30% ότι πρέπει "να πάμε στο πρόωρες εκλογές" και το 10% "Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ".

Στο ερώτημα ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;, το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.

Ακόμα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;» το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά "Κανέναν" και το 4% "Άλλον".

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή