ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Για «φτηνή λάσπη» κάνει λόγο σε απάντησή του προς τον υπουργό Επικρατείας Δημ. Σταμάτη, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Φαίνεται πως σε αυτές τις εκλογές από τη ΝΔ δεν θα ακούσουμε καμιά αλήθεια παρά μόνο ψέματα» σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει πολύ καλά, αφού το έχει κάνει και ο ίδιος, ότι οι κυβερνήσεις προβαίνουν σε έκδοση εντόκων γραμματίων. Το να αποκαλεί αυτήν τη συνήθη πρακτική “κατάσχεση καταθέσεων” συνιστά φτηνή λάσπη. Ας μας απαντήσουν, όμως, επιτέλους: σε τι ακριβώς έχει συμφωνήσει με την τρόικα ότι θα υλοποιήσει μετά τις εκλογές αν γίνει κυβέρνηση ;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Σταμάτης, με αφορμή δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τόλιου ότι «το ενδεχόμενο διακοπής της καταβολής τόκων και τοκοχρεολυσίων για το δημόσιο χρέος αποτελεί αλλά επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ» επετέθη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας στον κ. Τόλιο, ο υπουργός Επκρατείας Δ. Σταμάτης δήλωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα προχωρήσει μόνο σε διακοπή πληρωμής τόκων, οδηγώντας τη χώρα σε χρεοκοπία! Επίσημα μας ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει και σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμη και των μικροκαταθετών, για αγορά εντόκων γραμματίων του Δημοσίου».

Σχετικές ειδήσεις