ΠΟΛΙΤΙΚΗ

CDU: Καμία ειδική έκπτωση για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση

CDU: Καμία ειδική έκπτωση για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση

Δε θα υπάρξουν ειδικές εκπτώσεις για καμία μελλοντική ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών για θέματα προϋπολογισμού και δημοσιονομικής πολιτικής.

Ο Ραλφ Μπρινκχάους τάχθηκε κατά μιας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ενώ τόνισε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού.

«Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μια ανεξάρτητη απόφαση του ελληνικού λαού, την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Είναι όμως επίσης σαφές, ότι δεν θα υπάρξει ειδική έκπτωση για καμία νέα ελληνική κυβέρνηση. Θεωρούμε ότι κάθε μελλοντική κυβέρνηση στην Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες, όπως θα τηρήσουν και οι άλλες χώρες του ευρώ τις δικές τους αλληλέγγυες δεσμεύσεις», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχάους και πρόσθεσε: «Παραμένουμε δεσμευμένοι στην διατήρηση και την σταθερότητα της Ευρωζώνης ως συνόλου, το οποίο συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα. Κανείς δεν επιθυμεί μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κανένας δεν θέλει η Ελλάδα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Μια έξοδος δεν θα κόστιζε μόνο χρήματα - αλλά θα κατέστρεφε και τέσσερα χρόνια μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτό το νιώθουν οι άνθρωποι στην Ελλάδα».