ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατάινεν: Χάσιμο χρόνου οι εικασίες για ενδεχόμενο Grexit

Κατάινεν: Χάσιμο χρόνου οι εικασίες για ενδεχόμενο Grexit

Χάσιμο χρόνου, που κινούνται μάλιστα σε λάθος κατεύθυνση, χαρακτήρισε τις εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιέρκι Καταϊνεν, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη.

Σε παρέμβασή του σε εκδήλωση της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα την ανάπτυξη, ο Γ. Κατάινεν τόνισε ότι η Kομισιόν είναι απολύτως δεσμευμένη στην ακεραιότητα της ευρωζώνης. Παράλληλα, σημείωσε την ανάγκη να υπάρξει ισχυρή δέσμευση στην Ευρώπη και στήριξη μεταξύ των ψηφοφόρων και των πολιτικών ηγετών για αναπτυξιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που είναι ουσιώδους σημασίας για την Ελλάδα. «Η Ελλάδα χρειάστηκε και έλαβε τη βοήθεια των ευρωπαίων πολιτών παρέχοντας δεσμεύσεις», τόνισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να τις σεβαστούν.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και να μην γίνονται σπέκουλες οι οποίες τελικά δεν βοηθούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πόσο μεγάλη θα είναι τελικά η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία;

Σχετικές ειδήσεις