ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο φόβος βγάζει κόμμα και η κάλπη συγκυβερνήτες

Ο φόβος βγάζει κόμμα και η κάλπη συγκυβερνήτες

Άγχος στα μεγάλα κόμματα για το βαθμό επηρεασμού της κινδυνολογίας και το τι θα τους ξημερώσει στις 26 Ιανουαρίου σε σχέση με την πιθανότητα συγκυβέρνησης μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Του Βασίλη Βασιλόπουλου

Απάντηση στα πιο απλοϊκά ερωτήματα επιμένουν να αναζητούν τα κόμματα μέσω των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων όπως μαρτυρά το σχεδόν πανομοιότυπο ερωτηματολόγιό τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από δύο εν εξελίξει έρευνες διαφορετικών εταιρειών, εξακολουθεί να απασχολεί τα μεγάλα κόμματα εάν το σενάριο της καταστροφής φοβίζει περισσότερο από τη φτώχεια.

Δεύτερο κοινό ερώτημα σημασίας είναι η σύνθεση της επόμενης συμμαχικής κυβέρνησης και των πολιτικών δυνάμεων που θα τη συγκροτούν. Αξιοσημείωτο είναι ότι θεωρούν δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ερωτώνται οι πολίτες για την αξιολόγηση που κάνουν για τα πρόσωπα των Σαμαρά και Τσίπρα, τον κορμό της κυβέρνησης συνασπισμού που θα ήθελαν, το εάν φοβούνται τη συνέχιση του μνημονίου από τη ΝΔ ή την περιπέτεια με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ποιο κόμμα θα ήθελαν να είναι η τρίτη δύναμη στις εθνικές εκλογές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3,5%

Δημοσκοπήσεις: Διαψεύστηκαν πάλι οικτρά οι... έγκριτοι!

Εκλογές 2015 - Σουλτς: Επικίνδυνη ανοησία η συζήτηση περί Grexit

Σχετικές ειδήσεις