ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Le Figaro: Ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται το περιστατικό στο Charlie Hebdo

Le Figaro: Ο Σαμαράς εκμεταλλεύεται το περιστατικό στο Charlie Hebdo

Η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, σε δημοσίευμά της αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, για το μεταναστευτικό, με αφορμή τα θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στα γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι.

Το δημοσίευμα ξεκινάει λέγοντας πως ο Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο της περιοδείας του που πραγματοποιεί για τις εθνικές εκλογές, προσπάθησε να συνδυάσει την επίθεση κατά του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo με τη μεταναστευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που «ενθαρρύνει την παράνομη μετανάστευση».

«Σήμερα, στο Παρίσι (σ.σ. Τετάρτη 7/1), σημειώθηκε μια σφαγή με τουλάχιστον δώδεκα νεκρούς. Και εδώ κάποιοι ενθαρρύνουν ακόμη περισσότερο την παράνομη μετανάστευση και υπόσχονται την πολιτογράφηση», δήλωσε ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στην εξουσία σε συνεργασία με τους Σοσιαλιστές, από τον Ιούνιο του 2012» σε ομιλία του στη Χαλκίδα.

Η Le Figaro καταλήγει αναφέροντας πως αυτό το σχόλιο ειπώθηκε στον απόηχο μιας πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταναστευτική πολιτική: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε άλλο πλανήτη, θέλει να χορηγήσει μαζικά υπηκοότητα στους ξένους, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική κάλυψη σε όλους τους παράνομοι μετανάστες».

Σχετικές ειδήσεις