ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β.Φάιμαν: Ακατανόητες οι παρεμβάσεις ξένων εν όψει εκλογών

Β.Φάιμαν: Ακατανόητες οι παρεμβάσεις ξένων εν όψει εκλογών

Για τρίτη φορά, σε διάστημα μίας εβδομάδας, ο Καγκελάριος της Αυστρίας αποκηρύσσει την τακτική ηγετών και αξιωματούχων της Ευρώπης να κάνουν πολιτικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά της Ελλάδας, εν όψει εκλογών.

«Βρίσκω πλήρως ακατανόητη την ιδέα ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αναμιγνύονται πριν από μια εκλογική αναμέτρηση», δήλωσε ο Βέρνερ Φάιμαν, σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Heute.

Ο Αυστριακός καγκελάριος διερωτάται: «Τι θα φέρει μια έξοδος των Ελλήνων από την Ευρωζώνη;» και επισημαίνει ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ έχουν διαφορετικές γνώμες στο θέμα της Ελλάδας.
«Εάν η Αθήνα επαναφέρει τη δραχμή, η οποία δεν έχει καμία αξία, οι Έλληνες δεν θα μπορούν να πληρώσουν όχι μόνον τα χρέη τους αλλά ούτε τα νοσοκομεία και τα σχολεία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν.

Προχθές, Τετάρτη, όσο και τη Δευτέρα, είχε καταδικάσει ως «περισσότερο από περιττή» και ως «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες», την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διαμηνύοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό».

Σχετικές ειδήσεις