ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να είναι τρίτο κόμμα

Εκλογές 2015 - Κουτσούμπας: Υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να είναι τρίτο κόμμα

Αισιόδοξος είναι ο Γ.Γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αναφέρει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχτεί τρίτη δύναμη.

Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και σημείωσε ότι ο στόχος του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές είναι να βγει πιο δυνατό σε σχέσεις με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ τόνισε ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να αναδειχθεί τρίτη δύναμη.

Ερωτηθείς τι θα πράξει το ΚΚΕ αν εξαρτάται από την στάση του η μη προσφυγή σε δεύτερες εκλογές, είπε ότι με βάση τα προγράμματα και τις στρατηγικές των σημερινών κομμάτων υπάρχουν οι προϋποθέσεις ανάδειξης κυβέρνησης συνεργασίας που θα προωθήσει τις κατευθύνσεις «Ευρώπη 2020» της ΕΕ και θα βαδίσει στον δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της διαπραγμάτευσης του χρέους με τους εταίρους και της διανομής «ψίχουλων ελεημοσύνης» στην ακραία φτώχεια.

«Όλα αυτά περιέχονται στα προγράμματα όλων των άλλων κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ. Συνεπώς μπορεί να σχηματιστεί μια κυβέρνηση, είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ, με συμμετοχή όλων των άλλων είτε ακόμα και μια κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, για να μην πάμε σε νέες εκλογές» πρόσθεσε.

Όσο για το αν θα έπαιρνε μέρος σε debate με τον κ. Τσίπρα, ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «τα debate έχουν καταντήσει να είναι η αποθέωση του ευτελισμού του διαλόγου, του προβληματισμού, της πολιτικής αντιπαράθεσης. Κάτι ξέρει περί αυτού και ο κ. Τσίπρας».

Στην ερώτηση αν μία χώρα μπορεί να φύγει από το ευρώ αλλά να παραμείνει στην ΕΕ, απάντησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί εναλλακτικές προτάσεις για ΕΕ πολλών ταχυτήτων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις