ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Άγρια κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το φόρο ακινήτων

Εκλογές 2015 - Άγρια κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το φόρο ακινήτων

Δριμεία κριτική άσκησε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομικό φόρο 45% για περιουσίες που αποκτήθηκαν από το 2000 και μετά, με βάση την αντικειμενική αξία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα αποκάλυψε ότι όσοι αγόρασαν σπίτι από το 2000 μέχρι σήμερα και πλήρωσαν φόρο με βάση την αντικειμενική και όχι την εμπορική αξία (όπως ίσχυε τότε) θα φορολογηθούν με 45% για το σύνολο του ποσού. Το μέτρο αποκάλυψαν ότι θα αφορά κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες!», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΝΔ, προσθέτοντας:

«Αυτό σημαίνει ότι όλοι (σχεδόν) οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, θα δώσουν εφάπαξ 45% της περιουσίας τους στον κ. Τσίπρα. Με αυτό δήλωσε, ότι θα αντικαταστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον ΕΝΦΙΑ, όπως αποκάλυψε ο Υποψήφιος Βουλευτής και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Λεουτσάκος, σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ!».

Λεουτσάκος: Η ΝΔ μετέρχεται των γνωστών της μεθόδων γκεμπελισμού

Άμεση ήταν η απάντηση του υποψήφιου στην Α' Πειραιώς με τον ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Λεουτσάκου.

«Η ΝΔ μετέρχεται των γνωστών της μεθόδων γκεμπελισμού και λάσπης. Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ υποστήριξα την κατάργησή του, με δεδομένο ότι είναι ένας άδικος φόρος, αφού οι πολίτες έχουν ήδη φορολογηθεί για τα εισοδήματα με τα οποία έχουν αποκτήσει την κατοικία τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Ο υποψήφιος της ΝΔ ανταπαντώντας, δηλώνει ότι έχουν αποκτηθεί σπίτια χωρίς να έχει φορολογηθεί το χρήμα. Σε αυτό το σημείο τόνισα ότι οι τράπεζες έχουν τα στοιχεία από το 2000 και όσοι έχουν αποκτήσει ακίνητα με «μαύρο» χρήμα να φορολογηθούν με υψηλό συντελεστή, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύπτει το μαύρο χρήμα. Να παιχτεί ολόκληρο το απόσπασμα για να αποκαλυφθεί το μέγεθος του γκεμπελισμού της ΝΔ».

Απάντηση στην... απάντηση από τη ΝΔ

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Λεουτσάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει αμέσως να απαντήσει με σαφήνεια αν στα σπίτια που φτιάχτηκαν με "μαύρο χρήμα" και τα οποία θα φορολογήσει με 45%, περιλαμβάνει τη διαφορά μεταξύ αντικειμενικής αξίας και εμπορικής αξίας, που δεν έχει φορολογηθεί, και αφορά όλα τα σπίτια από το 2000 και μετά! Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε...».

Διαβάστε επίσης:

Ντοκουμέντο: Δείτε πόσο... αυθόρμητα χειροκροτούν τον Σαμαρά στις ομιλίες του (pic)

Εκλογές 2015 – Δείτε πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει κάθε υποψήφιος

Πού ψηφίζω - Κάνε κλικ και βρες το εκλογικό τμήμα σου

Σχετικές ειδήσεις