ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία

Εκλογές 2015 - Τσίπρας: Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία

«Καθαρή εντολή για αυτοδυναμία», τιτλοφορείται το άρθρο - παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο (17/01/2015) στην εφημερίδα «Επένδυση».

«Στις 25 Ιανουαρίου οι πολίτες ψηφίζουν για αλλαγή και σταθερότητα. Ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ανεξάρτητα από τις κομματικές τους προτιμήσεις στο παρελθόν, ενώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και δίνουν καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στη δική τους κυβέρνηση. Κανείς και τίποτε δεν μπορεί πια να μπει ανάμεσα στο λαό και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στις 25 Ιανουαρίου η ελπίδα έχει πατρίδα. Και η Ευρώπη την πυξίδα για την αλλαγή», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι εξελίξεις στην Ευρώπη δεν διαψεύδουν απλώς τον κ. Σαμαρά. Τον εκθέτουν. Η Ευρώπη τον έχει αφήσει πίσω», υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ισχυρισμό τον οποίο στηρίζει στα εξής γεγονότα: Πρώτον, στην παράταση που η Κομισιόν έδωσε στις εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ως το τέλος Ιουνίου αντί του Μαρτίου που έληγαν, διευκολύνοντας έτσι την ελληνική οικονομία, κατ' επέκταση δε, και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεύτερον, στο ότι η συντηρητική κυβέρνηση της Ιρλανδίας υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για Ευρωπαϊκή Διάσκεψη με αντικείμενο τη μερική διαγραφή του χρέους.

ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

«Η στρατηγική του φόβου, που προσπάθησε να επαναλάβει η ΝΔ, όχι απλώς κατέρρευσε σα χάρτινος πύργος, αποκαλύπτοντας το φόβο των εμπνευστών της μπροστά στην κάλπη, αλλά έγινε μπούμερανγκ. Αποδείχτηκε εκφοβισμός "made in Greece"», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να υιοθετήσει πολιτικές ποσοτικής χαλάρωσης.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις