ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Αποτελεσματικός σύμμαχος της Αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Δένδιας

Εκλογές: Αποτελεσματικός σύμμαχος της Αυτοδιοίκησης, ο Νίκος Δένδιας

Τη στήριξη του κόσμου της αυτοδιοίκησης φαίνεται να έχει κερδίσει ο Νίκος Δένδιας, στην προσπάθειά του να κερδίσει μια έδρα στη Β’ Αθηνών.

Ήδη, δεκάδες Δήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι από όλο το λεκανοπέδιο έχουν δηλώσει ανοιχτά ότι στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Πριν από λίγες ημέρες, μάλιστα, ο Υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη της Β’ Αθήνας, στην οποία έδωσαν, μεταξύ πολλών άλλων, το παρών αρκετά «μεγάλα ονόματα» όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολάου και άλλοι.

Η προθυμία των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να δηλώσουν ανοιχτά τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Νίκου Δένδια μάλλον δεν είναι τυχαία. Οι συμμαχίες με ισχυρούς και δραστήριους τοπικούς βουλευτές ήταν πάντα ένα χρήσιμο εργαλείο για τους Δημάρχους, προκειμένου να προωθούν έργα και διεκδικήσεις για τις περιοχές τους. Πόσο μάλλον τώρα, σε μια εποχή όπου η κρίση και οι περικοπές πόρων έχουν κόψει ένα μεγάλο κομμάτι από τα «φτερά» της Αυτοδιοίκησης. Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι αυτοδιοικητικοί της Β’ Αθήνας δεν υπολογίζουν μόνο στην εκλογή του Νίκου Δένδια, αλλά και σε έναν αποτελεσματικό σύμμαχο απέναντι στα σοβαρά και άλυτα μέχρι τώρα προβλήματα της καθημερινότητας.

Το ίδιο φαίνεται να πιστεύουν και οι ίδιοι οι πολίτες της Β’ Αθήνας, αν κρίνει κανείς από τις τηλεφωνικές έρευνες και από τη θερμή υποδοχή που συναντά ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στις καθημερινές του εξορμήσεις στις γειτονιές. Αν και αποτελεί νέα «είσοδο» σε μια δύσκολη εκλογική περιφέρεια, φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη μιας μεγάλης μερίδας ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που αναζητούν αξιόπιστα πρόσωπα σε αυτές τις εκλογές.

dendias

Θητεία σε απαιτητικά υπουργεία

Η διαφαινόμενη επιτυχία του Νίκου Δένδια στη δύσκολη «αρένα» της Β’ Αθήνας οφείλεται κατά ένα μεγάλο μέρος στην αναγνωρισιμότητα που απέκτησε τα τελευταία χρόνια, ως προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης, αλλά κυρίως στην αποτελεσματικότητα που χαρακτήρισε τη θητεία του σε τρία, ιδιαίτερα απαιτητικά υπουργεία.

Αν, όπως όλα δείχνουν, καταφέρει πράγματι να εκλεγεί σε μια από τις κορυφαίες θέσεις στη Β’ Αθήνας, ο Νίκος Δένδιας θα έχει διαψεύσει στην πράξη μια από τις βασικές «αρχές» των Ελλήνων πολιτικών, ανεξαρτήτως κόμματος: «μακριά από τα δύσκολα, αν θες να ξαναβρείς την ψήφο σου στην κάλπη». Από το 2012 και μετά, ο Κερκυραίος πολιτικός βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από «καυτά» ζητήματα: παράνομη μετανάστευση, εγκληματικότητα, βίαιες διαδηλώσεις, «κόκκινα δάνεια» και άλλα πολλά, χωρίς να λείπουν και οι κρίσεις, όπως το πρόσφατο συμβάν με το Norman Atlantic. Το γεγονός ότι δεν δίστασε να βάλει το χέρι στη φωτιά και να επιμείνει, μέχρι να φέρει αποτέλεσμα, τελικά του βγήκε σε καλό. Μήπως είναι ώρα να αλλάξουν αντίληψη και κάποιοι συνάδελφοί του;

Ενδεικτική της τεράστιας απήχησης που έχει η υποψηφιότητα του Νίκου Δένδια στη Β΄Αθήνας, ήταν η τεράστια προσέλευση των πολιτών στην πρώτη του «επίσημη» προεκλογική ομιλία που έκανε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, το Σάββατο που πέρασε. Ο Ν. Δένδιας τόλμησε και μίλησε όχι σε ένα κινηματογράφο ή σε κάτι παρόμοιο χώρο, αλλά στον τεράστιο χώρο του Balux Prive, ο οποίος κατακλύστηκε ασφυκτικά από πολίτες!

Όλα αυτά δείχνουν ότι ο Νίκος Δένδιας έχει «ρεύμα» στην Β΄ Αθήνας και ότι αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα στην μεγάλη αυτή εκλογική περιφέρεια.

Σχετικές ειδήσεις