ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2015 - Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει (video)

Εκλογές 2015 - Σαμαράς: ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει (video)

Ζωγραφίζοντας για μία ακόμη φορά στο γνωστό πλέον καμβά της κινδυνολογίας, με τις απαραίτητες… πινελιές δεσμεύσεων και φρούδων υποσχέσεων που θύμισαν προεκλογικές ομιλίες του α λα 2012, ο Αντώνης Σαμαράς, αυτή τη φορά από τη Θεσσαλονίκη, προσπάθησε όχι μόνο να κρύψει από το λαό την αλήθεια, αλλά και να τον τρομοκρατήσει.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός, μπορεί να εξέφρασε την αισιοδοξία του ενόψει της Κυριακής, ωστόσο δεν κατάφερε να κρύψει το σύνδρομο ηττοπάθειας που τον διακατέχει τελευταία, παρά τη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι θέλει να εγκαθιδρύσει καθεστώς με «πρωθυπουργό Βόρειας Κορέας», επειδή θέλει στην αρμοδιότητα του πρωθυπουργικού γραφείου το ΣΔΟΕ και κάθε άλλη ανεξάρτητη αρχή.

Παράλληλα, λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές, σε μια προσπάθεια να μειώσει τη… διαφορά, έκανε άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κέντρου, στέλνοντας μήνυμα στους απογοητευμένους να μείνουν μακριά από την… Κουμουνδούρου!

«Αναλογιστείτε πόσες φορές αναγκάστηκαν να μαζέψουν τις ασυναρτησίες που έλεγαν. Είπαν ότι θα τυπώσουν χρήμα, ότι θα κρατικοποιήσουν τις τράπεζες, ότι θα εκδώσουν έντοκα με υποχρεωτικό δανεισμό από τον μικροκαταθέτη, ότι θα βάλουν ανώτερο συντελεστή στο 60%, θα κρατικοποιήσουν τις αερογραμμές, την ακτοπλοΐα, θα ακυρώσουν τις μεγάλες επενδύσεις, όπως της COSCO, ότι θα καταργήσουν το ΑΣΕΠ, ότι θα βάλουν φόρους στο χρηματιστήριο και ότι θα βάλουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στο γραφείο του πρωθυπουργού, σαν να είμαστε Βόρεια Κορέα. Πουθενά δεν γίνονται κρατικοποιήσεις, εκτός από τη Βενεζουέλα και τη Βόρειο Κορέα, γίνονται παντού ιδιωτικοποιήσεις. Θέλουν λέει να αφοπλίσουν την αστυνομία και το λιμενικό, να καταργήσουν τις φυλακές υψίστης ασφαλείας», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας: «Ζητούν να συγκρουστούν με όλους τους εταίρους μας στην Ευρώπη. Ζητούν να μας βγάλουν από το ΝΑΤΟ. Μας έλεγαν ότι θα μειώσουν τους φόρους, αλλά αποκαλύπτεται ότι θα τους αυξήσουν. Λένε στους ξένους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα. Οι δικοί τους υποψήφιοι λένε ανοιχτά ότι όλα είναι στον αέρα. Στην καλύτερη περίπτωση μάς οδηγούν σε νέο Μνημόνιο. Νέο Μνημόνιο σημαίνει ξανά πολύ αυστηροί όροι. Γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κουρέψουν το χρέος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλει κι άλλους φόρους ή θα βάλει χέρι στις καταθέσεις - ή και τα δύο. Θα βάλει φόρους και "χέρι" στις καταθέσεις των πολιτών, προκαλώντας το "θάνατο" της οικονομίας».

«Έρχεται φοροκαταιγίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήξερε ότι ετοιμαζόμαστε να βγούμε από το Μνημόνιο», συνέχισε με έμφαση και σαφή στόχο την τρομοκρατία των Ελλήνων, συμπληρώνοντας: «ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Μνημόνιο δεν υπάρχει. Πώς θα διαπραγματευτεί πιο σκληρά ο ΣΥΡΙΖΑ; Με ποιον έχει διαπραγματευθεί; Με τις συνιστώσες του; Εμείς με διαπραγμάτευση πετύχαμε τη μεγαλύτερη απομείωση χρέους στον κόσμο».

Ακολούθως, τη σκυτάλη πήραν οι δεσμεύσεις: «Η Θεσσαλονίκη γίνεται διεθνής κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου με συνδυασμένες μεταφορές. Κορυφαία προτεραιότητα είναι το λιμάνι. Θα γίνει αναβάθμιση του αεροδρομίου "Μακεδονία". Προβλέπεται επέκταση του μετρό και η σύνδεσή του με μέσο σταθερής τροχιάς για προορισμούς εκτός γραμμής και προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ θα αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης αναβαθμίζεται ήδη. Θα αξιοποιηθεί ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη και θα ανοίξει στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο κανάλι της ΝΕΡΙΤ», τόνισε και συμπλήρωσε: «Εκατοντάδες επενδύσεις έχουν ήδη εγκριθεί. Είναι έτοιμες δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας για τη νεολαία μας. Θα κατεβάσουμε τον ανώτατο συντελεστή στο 33%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μάς είπε επισήμως ότι θα μας πάει στο 60%. Ο φόρος της μεσαίας τάξης θα πολλαπλασιαστεί με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΕΝΦΙΑ θα τον μειώσουμε κι άλλο. Τώρα μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους. Ο φόρος των επιχειρήσεων θα πάει από το 25% στο 15% σε μια τετραετία. Οι κτηνοτρόφοι παίρνουν από σήμερα την εξισωτική αποζημίωση, ενώ δίνεται και η αποζημίωση στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές που υπέστησαν στις εξαγωγές λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία. Μέσα στην εβδομάδα θα πληρωθούν 20.000.000 ευρώ επιστροφή σε αγρότες για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Θα απαλλαγούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την υποχρέωση να κάνουν δήλωση ΦΠΑ και ετοιμάζεται μείωση του ΦΠΑ σε μεγάλες επιχειρήσεις, με πρώτη τη μείωση ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επιστραφεί το σύνολο των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Καθιερώνουμε και μια σειρά από μέτρα επιβράβευσης για το συνεπή φορολογούμενο. Δεν έχει άλλο «πάνω» στους φόρους, δεν έχει άλλες αδικίες, γιατί βγαίνουμε από το Μνημόνιο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και κάπου εκεί, ο κ. Σαμαράς, κάνοντας ήδη αντιπολίτευση, θυμήθηκε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ: «Το λένε οι ίδιοι: Μην περιμένετε κονδύλια από την Ευρώπη, αν έρθουμε σε σύγκρουση με την Ευρώπη. Πολύ τους πείραξε το διαφημιστικό σποτάκι που δείχνει όλα όσα λένε. Το μέγεθος της ανευθυνότητάς τους δεν έχει όριο. Αυτήν την ώρα επιλέγουν τη σύγκρουση με την Ευρώπη και τον τζούφιο παλικαρισμό. Ένα τρισ. βάζει η Ευρώπη στο πακέτο για την ανάπτυξη. Αυτά για τον κ. Τσίπρα είναι μια ηλιθιότητα. Με νταούλια και ζουρνάδες, κάνουν ό,τι μπορούν, για να μας ξαναφέρουν στην απομόνωση. Δεν μπορούν αυτοί να μιλάνε για ελπίδα. Αυτοί προσπαθούν να το παίξουν ηγετικά, αλλά τους βγαίνει σαν κατάληψη αμφιθεάτρου - γυμνασίου, ούτε καν πανεπιστημίου. Δεν θα κυβερνήσουν, τη Δευτέρα η Ελλάδα θα είναι γαλάζια», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δυο δρόμοι ανοίγονται για την επόμενη Κυριακή. Δυο κόσμοι συγκρούονται: Η Ελλάδα της Ευρώπης και η Ελλάδα του δανεισμού. Στο Παρίσι το σύνθημα ήταν «Δεν φοβάμαι». Στη Γαλλία επί σοσιαλιστή Ολάντ έβγαλαν στους δρόμους το στρατό κι εδώ μιλάνε για αφοπλισμό της αστυνομίας. Κι αν ένας οπλισμένος Ξηρός πέσει πάνω σ' έναν άοπλο αστυνομικό, ε, δεν πειράζει... ήταν άοπλος»

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ, τόνισε: «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, σε ανθρώπους της Κεντροαριστεράς, μικρομεσαίους, απευθύνομαι σε νοικοκυραίους, απευθύνομαι σε όλους. Την ερχόμενη Κυριακή μετράει κάθε ψήφος. Η ΝΔ έκανε επί 2,5 χρόνια κυβέρνηση συνεργασίας. Οι αλλαγές που έγιναν και οι αλλαγές που θα γίνουν, είναι αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα. Δεν έχει καμιά απολύτως σημασία ποιο θα είναι το τρίτο ή το πέμπτο κόμμα, αλλά μόνο το πρώτο, γιατί παίρνει τις 50 έδρες. Ζητώ από κάθε Έλληνα να ψηφίσει για το μέλλον της πατρίδας αυτή την Κυριακή. Θα είναι η πιο καθοριστική ψήφος που ρίξατε ποτέ. Όχι σε τριτοκοσμικές χίμαιρες, όχι σε μετεμφυλιακά πάθη. Ψηφίστε για να πούμε «όχι» στο λόμπι της δραχμής, σε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω. Δεν μπορεί μια μειοψηφία μαθητευόμενων μάγων να χαντακώσει τον τόπο. Την επόμενη Κυριακή θα τους δείξουμε ότι είμαστε οι περισσότεροι. Με νίκη της Ν.Δ. την Κυριακή, από τη Δευτέρα θα φύγει το "σύννεφο αβεβαιότητας" πάνω από τη χώρα, θα υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συμφωνίες και η Ελλάδα θα βγει από το Μνημόνιο. Καλό αγώνα και δυνατά!».

Αξίζει τέλος, να σημειωθεί ότι χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, από τους Οικολόγους Πράσινους, Μιχάλη Τρεμόπουλο, λέγοντας ότι βρήκε «μακεδονικό αναγνωστικό των Σκοπίων, ανακαλύπτοντας μακεδονική γλώσσα» και υπογράμμισε: «Η απόφαση του λαού μας, όμως, είναι ότι δεν διαπραγματευόμαστε ούτε την ιστορία, ούτε την ταυτότητα μας, ούτε τη γλώσσα μας».

«Τους ενοχλεί που προωθούμε τις έρευνες για πετρέλαιο και για φυσικό αέριο στην ελληνική ΑΟΖ και διακηρύσσουν μέχρι ότι πρέπει να καταργηθεί το ΝΑΤΟ τώρα που δεν υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ», επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «έσυρε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, με σκοπό να ματαιώσει την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο».

Το «παρών» στην ομιλία έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος φθάνοντας λίγα λεπτά πριν από τον πρωθυπουργό στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», έτυχε θερμής υποδοχής από το συγκεντρωμένο πλήθος. Σαμαράς και Καραμανλής είχαν θερμή χειραψία, ενώ στην ομιλία του, ο επικεφαλής της ΝΔ αναφέρθηκε στον ιδρυτή της παράταξης, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στο κέντρο βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον οποίο, επίσης, έκανε χειραψία ο κ. Σαμαράς.

Σχετικές ειδήσεις