ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Καθαρή εντολή ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές: Καθαρή εντολή ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

«Ζητάμε από τον ελληνικό λαό μια καθαρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα» επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στις 19:00 στην πλατεία Ομόνοιας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, σήμερα (22/01/2015), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «αυτή την Κυριακή κλείνει ένας ιστορικός κύκλος». Δηλώνει βέβαιος για τη νίκη και υπογραμμίζει ότι «οι εκλογές αυτές είναι ένα ιστορικό σταυροδρόμι».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως στη χώρα έπειτα από πέντε χρόνια θυσιών και δυστυχίας, υπήρξε μόνο κοινωνική απελπισία και οπισθοδρόμηση και συμπληρώνει πως ο Αντώνης Σαμαράς αρνήθηκε απροσχημάτιστα τον πολιτικό και προγραμματικό διάλογο.

Παράλληλα επιτίθεται στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «οχυρώθηκε πίσω από τρεις απειλές: την αποπληρωμή του χρέους, την αποβολή της Ελλάδας από το ευρώ και τον κίνδυνο τραπεζικής χρεοκοπίας».

Ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, για την στήριξη των πιο αδύναμων και επισημαίνει: «Δεν διστάζουμε να τα επαναλαμβάνουμε με τόση ακρίβεια, γιατί δεν είναι ανεύθυνες προεκλογικές υποσχέσεις. Είναι ένα πρόγραμμα πλήρως κοστολογημένο, με εθνικούς πόρους, που δεν εξαρτάται από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, σημειώνει ότι θα αφορά «πρώτα και κύρια τη βιωσιμότητα του χρέους», η αναγκαιότητα για τη συζήτηση του οποίου σε ρεαλιστική βάση αναγνωρίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνωρίζει ότι ακόμη κι αν λάβει αυτοδύναμη εντολή, κρίνεται από την κοινωνία με εξαιρετικά αυστηρά κριτήρια και καταλήγει:

«Ζητάμε από τον λαό μια καθαρή εντολή για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την κερδίσουμε, ως δικαίωση μιας πενταετίας αγώνων, σταθερής πολιτικής στάσης και διεξοδικής προγραμματικής δουλειάς».

Σχετικές ειδήσεις