ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στις εκλογές

Γιατί πρέπει να ψηφίσω τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στις εκλογές

Ο «γιατρός μας» είναι ο Λεωνίδας Γρηγοράκος για τους συντοπίτες του στη Λακωνία, γιατί παρά την κομματική του στράτευση με το ΠΑΣΟΚ από το 1974, πιστεύει ότι «η υγεία δεν έχει χρώμα».

Οι Λάκωνες, ως άνθρωποι με υψηλή αίσθηση του εθνικού συμφέροντος, τον τιμούν με την ψήφο τους από το 2000, οπότε και εκλέγεται βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.

Παρά τη βουλευτική του ιδιότητα και τις κυβερνητικές του θέσεις το πρόσφατο διάστημα, δεν εγκατέλειψε ποτέ την Ιατρική, συνεχίζοντας να προσφέρει στην επιστήμη του μέσω της ακαδημαϊκής οδού.

Το τελευταίο εξάμηνο βρέθηκε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, σε ένα κρίσιμο υπουργείο που έχει «ματώσει» από τις βίαιες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, τις οποίες επέβαλε η τρόικα. Με κύρια ευθύνη του το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Γρηγοράκος προσπάθησε να διορθώσει με στοχευμένες παρεμβάσεις ορισμένες από τις ελλείψεις της δημόσιας υγείας, καθώς όπως ο ίδιος τονίζει το συνολικότερο πρόβλημα δεν λύνεται, ειδικά μέσα σε έξι μήνες. Κύριο μέλημά του ήταν η ενίσχυση των μονάδων υγείας της χώρας με υγειονομικό προσωπικό.

- Σε 2.486 ανέρχονται οι συνολικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και στις μονάδες του ΠΕΔΥ για το 2014

- Δρομολογήθηκαν οι διορισμοί 786 μόνιμων γιατρών

- 800 επικουρικοί γιατροί εντάχθηκαν στο ΕΣΥ

- Προκηρύχθηκαν 900 θέσεις για το ΠΕΔΥ

- Αίτημα στο ΑΣΕΠ για πρόσληψη 200 διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

- Προκηρύχθηκαν 767 και 596 θέσεις αγροτικών ιατρών σε δύο φάσεις, τον Ιούλιο και Οκτώβριο αντίστοιχα

- Εξασφαλίστηκε συμμετοχή του τομέα υγείας με 2500 θέσεις στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του υπουργείου Υγείας

- Στήριξη στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της χώρας, με σχεδιασμό και εξεύρεση πόρων.

Για να έχει προσωπική άποψη για τις ελλείψεις των νοσοκομείων της χώρας, ο κ. Γρηγοράκος επισκέφθηκε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες κατά τη διάρκεια της θητείας του, πριν καταλήξει στη Λακωνία, όπου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα για τον προεκλογικό του αγώνα.

Και στο νομό του, όμως, μερίμνησε για την ενίσχυση των υποδομών υγείας. Παραδόθηκαν ασθενοφόρα σε Κέντρα Υγείας (Νεάπολη, Μολάοι, Βλαχιώτης Λακωνίας), εγκαινιάστηκε το νέο Κ. Υ. Καστορείου, ενισχύθηκε με ιατρικό προσωπικό το νοσοκομείο Σπάρτης.

Αναφορικά με τις κεντρικές πολιτικές λιτότητας, παραδέχεται ότι «αδικήσαμε πολλούς πολίτες» με τις περικοπές στις συντάξεις για παράδειγμα και γι' αυτό το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Επειδή, όμως, το κεντρικό ζήτημα των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι να αποφύγει η χώρα τον κίνδυνο της ακυβερνησίας, κατά τον κ. Γρηγοράκο, το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται και την επομένη εκεί, να τοποθετηθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Ο κ. Γρηγοράκος περιλαμβάνεται στα πρόσωπα αυτά, που μπορούν να εγγυηθούν μία ευρύτερη πολιτική και κοινωνική συναίνεση, μακριά από στενά κομματικά συμφέροντα, γι' αυτό αξίζει να βρίσκεται και στην επόμενη Βουλή, με την ψήφο των πολιτών της Λακωνίας.

Σχετικές ειδήσεις