ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι παίζει με την παραίτηση Λουρόπουλου

Τι παίζει με την παραίτηση Λουρόπουλου

Επιμένει ο ίδιος ότι η παραίτηση οφείλεται αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους

Η παραίτηση του Κωνσταντίνου Λουρόπουλου από τη θέση του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκάλεσε αρκετά έκπληξη σε όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, δεδομένου ότι δεν είχε ξανασυμβεί στο πρόσφατο παρελθόν να αποχωρήσει οικειοθελώς ο επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής για την τηλεπικοινωνιακή αγορά ελάχιστες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

Η πρώτη εκτίμηση από παρατηρητές της τηλεπικοινωνιακής αγοράς ήταν ότι η κίνηση αυτή σχετίζεται με το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών και τις κυβερνητικές αλλαγές.

Με δεδομένο κιόλας ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ ορίζεται ουσιαστικά από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, μοιάζει μάλλον απίθανο μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κρατούσε στη θέση του έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι μεν τεχνοκράτης και αλλά ταυτόχρονα ήταν ο διευθύνων σύμβουλος με τον οποίο ο ΟΠΑΠ όταν πωλείτο ο τελευταίος στην Emma Delta.

Μία πώληση που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις, ενώ η μετακίνηση στη συνέχεια του κ. Λουρόπουλου στην ΕΕΤΤ είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηρισθεί ως «άνθρωπος ειδικών αποστολών». Επιπλέον, τους πρώτους μήνες της θητείας του ήταν που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός για την αδειοδότηση των επίγειων παρόχων της ψηφιακής τηλεόρασης, ο οποίος κατέληξε στη Digea έναντι του εξαιρετικά χαμηλού ποσού των 18,2 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια, γεγονός που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Από την άλλη πλευρά, το περιβάλλον του κ. Λουρόπουλου επιμένει ότι η παραίτηση οφείλεται αποκλειστικά σε προσωπικούς λόγους και ότι το χρονικό σημείο που επελέγη δεν έχει απολύτως καμία σχέση με τις πολιτικές εξελίξεις.

Σχετικές ειδήσεις