ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές: Το «κύκνειο άσμα» του Α. Σαμαρά

Εκλογές: Το «κύκνειο άσμα» του Α. Σαμαρά

Ξεπερνώντας κάθε όριο κινδυνολογίας, ο πρωθυπουργός της καταστροφής της μεσαίας τάξης, κ. Σαμαράς, καταφεύγει σε μια πρωτόγνωρη επίθεση σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Ο απύθμενος λαϊκισμός του αποχωρούντος Πρωθυπουργού με εκφράσεις του τύπου «δεν πρόκειται εμείς ποτέ να παίξουμε την Ελλάδα στα ζάρια» φανερώνει τον πανικό του μπροστά στο πολιτικό του τέλος σε λίγες ημέρες.

Στην τελευταία του συνέντευξη ως πρωθυπουργός, που δημοσιεύει το «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σαμαράς στρέφει τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κάνει ούτε τώρα αυτοκριτική και τάζει στους ψηφοφόρους φοροελαφρύνσεις.

«Οι θυσίες πιάνουν τόπο, δηλώνει, ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι το χρέος θα ρυθμιστεί και ότι η χώρα βγαίνει σταδιακά από τα μνημόνια.

Ο κ. Σαμαράς παίζει το τελευταίο του χαρτί και από εκεί που έλεγε πως πρέπει να βάλουμε... πλάτη, τώρα λέει ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές. Μιλάει μάλιστα για σταδιακές φοροελαφρύνσεις και προσθέτει ότι τα χαμένα εισοδήματα θα επανέλθουν, σε υγιή βάση, χωρίς όμως να το ξεκαθαρίζει.

Παράλληλα, υπερασπίζεται την πολιτική των τελευταίων χρόνων, λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν μπορούσε να γυρίσει ένα κουμπί και να γίνει ξανά «φυσιολογική» μέσα σε μία στιγμή, ενώ τονίζει ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

Πιστός στην τρομολαγνική στρατηγική, στην οποία επένδυσε προεκλογικά, στρέφει τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η πιστωτική ασφυξία αποτελούν «ατύχημα» που δεν πρέπει να συμβεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το "ατύχημα" που πρέπει να αποτρέψουμε.

Μπορεί να οδηγήσει και σε έξοδο από το ευρώ. Γιατί χωρίς κανόνες δεν υπάρχει ευρώ» λέει ο κ. Σαμαράς.

«Δείξαμε ότι είναι επικίνδυνοι» προσθέτει και δηλώνει ότι η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια, αναγκαστικό δανεισμό και επιστροφή στην ύφεση. Η πολιτική αυτή παραδίδει τη χώρα χειροπόδαρα στους δανειστές, συμπληρώνει.

Ο κ. Σαμαράς, εγκλωβισμένος στην αδιέξοδη πολιτική που του επέβαλαν Βρυξέλες και Βερολίνο, δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον καμία μέθοδος, κανένα επιχείρημα, καμία προβοκάτσια σε βάρος του Ελληνικού λαού δεν μπορεί να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

Έδωσε υποσχέσεις για μέλλον στους επαγγελματίες, στους εργαζόμενους, στους ανέργους και στους συνταξιούχους, τη στιγμή που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και στην απελπισία.

Μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο είναι κύριοι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας.

Οι Πολίτες πλέον γνωρίζουν την αλήθεια και το μήνυμα ο Α. Σαμαράς θα το λάβει την Κυριακή, αλλά για τον ίδιο θα είναι αργά...

Σχετικές ειδήσεις