ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Podemos: «Η ελπίδα ξεκινά από την Ελλάδα»

Podemos: «Η ελπίδα ξεκινά από την Ελλάδα»

Μέλη των Podemos είναι στην Αθήνα όντας στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ στη «μάχη» των εκλογών και δηλώνουν πως η νίκη του Αλέξη Τσίπρα θα είναι η απαρχή για την αλλαγή στο ευρωπαϊκό πολιτικό σκηνικό.

Μετά τα πρώτα exit polls και τον διαφαινόμενο θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη των Podemos εμφανίστηκαν αισιόδοξα για αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Την Κυριακή έφτασαν στην Αθήνα ο συνιδρυτής του κινήματος, Μιγκέλ Ουρμπάνο και η Λόλα Σάντσεζ, ευρωβουλευτής με το Podemos, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα που έκαναν ο Αλέξης Τσίπρας και τα υπόλοιπα στελέχη της μέχρι πρότινος αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αμφότεροι στις δηλώσεις του εμφανίστηκαν αισιόδοξοι πως η αλλαγή στην Ευρώπη θα ξεκινήσει από την Ελλάδα.

«Έχουμε έρθει εδώ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό και να δούμε με τα ίδια μας τα μάτια την αλλαγή που ξεκινά από την Ελλάδα. Αυτή είναι μια αλλαγή για όλους τους λαούς της Νότιας Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά ο Μιγκέλ Ουρμπάνο και πρόσθεσε: «Η αλλαγή στη Νότια Ευρώπη δεν θα αρχίσει μόνο από τα πολιτικά κινήματα αλλά από μια οργανωμένη κοινωνία πολιτών που θα κρατήσει τους ανθρώπους μακριά από τον πόνο και τις περικοπές λέγοντας ‘ως εδώ και μη παρέκει’».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουρμπάνο επεσήμανε τις ομοιότητες που υπάρχουν στο πολιτικό σύστημα Ελλάδας και Ισπανίας, υπογραμμίζοντας πως το «χρεοκοπημένο μοντέλο του δικομματισμού άνοιξε την πόρτα για την εκλογική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και κάτι ανάλογο μπορεί να γίνει και στην Ισπανία». Νωρίτερα, σε μεγάλη συγκέντρωση του Podemos στη Βαλένθια, παρουσία 9000 ανθρώπων, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας – ηγέτης του κινήματος – έστειλε το δικό του μήνυμα.

«Η ελπίδα ξεκίνησε. ΣΥΡΙΖΑ, Podemos, Venceremos», ανέφερε επαναλαμβάνοντας τα λόγια που είχε πει και στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα την Πέμπτη. «Θέλω να γίνει στη χώρα μου ότι και στην Ελλάδα. Πρέπει να νικήσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο Ισπανός ευρωβουλευτής, μη γνωρίζοντας ακόμα τα αποτελέσματα των exit polls από την Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015

Σχετικές ειδήσεις