ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση του προέδρου του ΕΛΚ στη νέα κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους εταίρους της

Έκκληση του προέδρου του ΕΛΚ στη νέα κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους εταίρους της

Την εκτίμηση ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο και ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ, ο οποίος επαίνεσε τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Ντολ ανέφερε ότι εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων στιγμών ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ήταν σε θέση να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και τη διόρθωση των ανισορροπιών της.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΛΚ απηύθυνε έκκληση προς τη νέα κυβέρνηση να διασφαλίσει συνεργασία με όλους τους εταίρους της. Μόνο με την τήρηση των δεσμεύσεων η Ελλάδα θα παραμείνει ένας αξιόπιστος εταίρος, σημείωσε και τόνισε ότι αυτό είναι ουσιαστικής σημασίας για τις επενδύσεις και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, δεδομένου ότι οι επενδυτές επενδύουν μόνο σε μία οικονομία που εμπιστεύονται.

«Το ΕΛΚ θα είναι πάντα με τον ελληνικό λαό, ακριβώς όπως κάναμε όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια. Η αλληλεγγύη είναι μία από τις βασικές αξίες της ΕΕ και του ΕΛΚ» κατέληξε ο κ. Ντολ.