ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Π. Καμμένος: Κάναμε έντιμη δημόσια συμφωνία

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Π. Καμμένος: Κάναμε έντιμη δημόσια συμφωνία

Για «έντιμη, δημόσια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αλισβερίσια» έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, παρουσιάζοντας τη νέα εκρόσωπο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κα Μαργαρίτα Χρυσοβελώνη.

Όπως είπε ο κ. Καμμένος, μιλώντας στην εισοδο της Βουλής σε δημοσιογράφους, «από εδώ και πέρα όλα θα γινονται αλλιώς, στο φως του ήλιου και του ελληνικού λαού».

«Αυτά που λέμε τα λέμε δημόσια. Είναι μια έντιμη συμφωνία. Ούτε αλισβερίσι κάνουμε ούτε ανταλλάσουμε θέσεις. Είναι μια έντιμη συμφωνία ενώπιον του ελληνικού λαού, την οποία επισφράγισε ο ελληνικός λαός με την ψήφο του» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ.Καμμένος -ο οποίος φέρεται ότι θα αναλάβει το υπουργείο 'Αμυνας- ανακοίνωσε την τοποθέτηση της πρώην βουλευτή Μαρίνας Χρυσοβελώνη στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφερόμενος στη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, «απο εδώ και πέρα όλα θα γίνονται με έναν διαφορετικό τρόπο απ' ότι γινόταν μέχρι τώρα. Θα είναι όλα, υπό το φως του ήλιου και ενώπιον του ελληνικού λαού».

Απαντώντας σε ερώτηση περί προγραμματικής συμφωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Καμμένος είπε ότι «οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα ειναι αυτές που θα δεσμεύουν ολους μας στην κοινή αυτή πορεία, μετά την 5η Φεβρουαρίου που θα ορκιστεί η νέα Βουλή».

Απο την πλευρά της, η κ.Χρυσοβελώνη ευχαρίστησε τον κ.Καμμένο για την τοποθέτησή της στη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ ενώ ο Τέρενς Κουίκ, ευχήθηκε στη διάδοχό του, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα πετύχει στο έργο της.

Σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση στελεχών του κόμματος στη κυβέρνηση, ο κ.Καμμένος απέφυγε να αναφέρει ονόματα, λέγοντας ότι θα ανακοινωθεί η σύνθεση της κυβέρνησης απο τον πρωθυπουργό.

Πάντως τα στελέχη που αναμένεται να τοποθετηθούν στην κυβέρνηση είναι οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια, ο κ.Κουίκ, ενώ σοβαρές πιθανότητες φέρεται συγκεντρώνει και ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φέρεται να ζήτησε απο τον κ.Kαμμένο, στελέχη με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία.