ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Κάναμε σε μια μέρα ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια»

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: «Κάναμε σε μια μέρα ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι τόσα χρόνια»

Ικανοποίηση για το τελικό αποτέλεσμα, παρά «τα στενά χρονικά περιθώρια», εκφράζουν κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας το σχηματισμό κυβέρνησης, κάτι που όπως αναφέρουν, οφείλεται στη λεπτομερή προετοιμασία που είχε προηγηθεί αρκετό διάστημα πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ίδιους κύκλους, οι δεσμεύσεις τηρήθηκαν και έτσι σχηματίστηκε κυβέρνηση με 10 αντί 18 υπουργεία, με 13 υπουργούς αντί 19, αλλά και με 5 υφυπουργούς αντί για 20.

Αυτό το μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα «που δεν μπόρεσαν να κάνουν τόσα χρόνια, το κάναμε σε μια μέρα», συμπλήρωσαν, τονίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί την αρχή της αναγκαίας μεταρρύθμισης του κράτους.

Έτσι, προσθέτουν, «διαμορφώθηκε ένα 15μελές Κυβερνητικό Συμβούλιο αντί για κυβερνητική επιτροπή, που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα και το οποίο θα συγκροτούν ο πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και οι 13 υπουργοί».

Για το ρόλο του Γιάννη Δραγασάκη, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι θα έχει την ευθύνη του συντονισμού των οικονομικών υπουργείων, ενώ θα προεδρεύει στο Ε.ΣΥ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής), αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης.

Ο υπουργός Επικρατείας με ευθύνη το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, με υφυπουργό τον Τέρενς Κουίκ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Νικολούδης εποπτεύει τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς Δημόσιας Διοίκησης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εποπτεύει τη Γ.Γ. Πρωθυπουργού και τη Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις