Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Βούτσης: Επιστρέφουν όσοι απολύθηκαν με μνημονιακούς νόμους

Newsroom Newsroom

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - Βούτσης: Επιστρέφουν όσοι απολύθηκαν με μνημονιακούς νόμους

Μήνυμα για συνεργασία προς όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο, προς το συμφέρον του δημόσιου συμφέροντος και του πολίτη, καθώς και την επιστροφή όσων είχαν απολυθεί με μνημονιακούς νόμους, μέσω διαθεσιμότητας, κινητικότητας κλπ, έστειλε ο νέος υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο πρώην υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και παρουσία του νέου υπουργού αναπληρωτή, αρμόδιου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, Γιώργου Κατρούγκαλου, του απερχόμενου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο κ. Μητσοτάκης υποδέχθηκε με κολακευτικά λόγια τη νέα πολιτική ηγεσία, όπως και η κ. Χριστοφιλοπούλου, ενώ τόσο ο Νίκος Βούτσης όσο και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναφέρθηκαν στον πολιτικό πολιτισμό που επέδειξε η προηγούμενη ηγεσία κατά την τελετή και επεσήμαναν ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη συνέχεια του κράτους και την κρίσιμη εποχή που διανύει η χώρα.

Ο κ. Βούτσης τόνισε ότι «πήραμε εντολή, οι άνθρωποι που βρέθηκαν άδικα έξω από τις δουλειές τους να επανακάμψουν το συντομότερο δυνατό», αναφέροντας τους σχολικούς φύλακες και τις καθαρίστριες και επισημαίνοντας ότι «για τη χώρα δεν υπάρχει μέλλον με οποιοδήποτε οικονομικό ή διοικητικό πρόγραμμα εάν είμαστε υποχρεωμένοι να εξυπηρετήσουμε αυτό το μη βιώσιμο χρέος της χώρας».

Περιγράφοντας τους στόχους της νέας κυβέρνησης και του υπουργείου του, ο Νίκος Βούτσης είπε ότι «θα κάνουμε κάθε προσπάθεια, ομαλά, με βήματα, με οδικό χάρτη, αλλά και με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε χωρίς ρήξεις, για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα της χώρας» και σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση, με το μικρό σχήμα των 10 υπουργών, θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για την καλύτερη συνεργασία και την επίλυση των προβλημάτων, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία πέντε χρόνια από τους δανειστές.

Ο απερχόμενος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τη νέα πολιτική ηγεσία και δήλωσε ότι θα είναι στη διάθεσή τους για να τους ενημερώσει για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, ευχαρίστησε όλους τους υπαλλήλους του υπουργείου και τους συνεργάτες του και κάλεσε το νέο υπουργό «να μη δίνεται η εντύπωση ότι η κάθε κυβέρνηση που έρχεται ξηλώνει το έργο της προηγούμενης».

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι «μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια του κράτους». Θέλουμε οι θεσμοί να λειτουργούν, σε αντίθεση, όπως είπε, με τις παρελθούσες κυβερνήσεις. Θα λειτουργήσουμε σε όφελος των πολιτών σε συνεργασία με το στελεχιακό δυναμικό του δημοσίου τομέα προς όφελος της χώρας και όχι με βάση τις υπαγορεύσεις των αγορών, που εκτός των άλλων ήταν και αντιπαραγωγικές.

Τέλος, η Εύη Χριστοφιλοπούλου ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την άψογη συνεργασία, έδωσε έμφαση στο νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την αναβάθμιση της «Διαύγειας» και δήλωσε και η ίδια πρόθυμη να βοηθήσει τη νέα πολιτική ηγεσία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved