ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα απολύει την Τρόικα»

Γερμανικός Τύπος: «Η Ελλάδα απολύει την Τρόικα»

Κεραυνός εν αιθρία για τα γερμανικά μέσα τα όσα είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο τουEurogroup.Πρώτη είδηση στις διαδικτυακές σελίδες τους έχουν σχεδόν όλες οι γερμανικές εφημερίδες την άρνηση του Γ. Βαρουφάκη να συνεργαστεί με την Τρόικα. Η λέξη που κυριαρχεί στα άρθρα τους είναι «σκάνδαλο».

«Διέκοψε τη συνεργασία: Σκάνδαλο στην Αθήνα: Η Ελλάδα διώχνει την Τρόικα»: Μ'αυτόν τον τίτλο μεταδίδει το τελεσίγραφο του Γ. Βαρουφάκη ο οποίος, στη συνάντηση με τον Γ. Ντάϊσεμπλουμ διεμήνυσε: «Δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε με μια σαθρά διαρθρωμένη επιτροπή (τρόικα)».

focus

«Η Ελλάδα απολύει την Τρόικα» είναι ο τίτλος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει: «Η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα δε θέλει να συνεργαστεί πλέον με τους επιθεωρητές των δανειστών. Είναι σκάνδαλο»

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει στην Τρόικα την πόρτα» είναι ο τίτλος στο διαδικτυακό άρθρο του Spiegel, λίγη ώρα μετά το πέρας της συνάντησης Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση επέλεξε την σκληρή αντιπαράθεση: Δε θα συνεργαστεί πια με τους επιθεωρητές των δανειστών, αφού απορρίπτει τα μέτρα λιτότητας της Τρόικα», συνεχίζει το Spiegel.

Ενώ το Tagesspiegel τονιζει: "Αναταραχή προκλήθηκε μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων: Η Ελλάδα δε θα συνεργαστεί στο μέλλον με τους επιθεωρητές της Τρόικα, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ"

Σχετικές ειδήσεις