ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας «ανοίγει» τις «πόρτες» που έκλεισε ο Σαμαράς

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας «ανοίγει» τις «πόρτες» που έκλεισε ο Σαμαράς

Αποφασισμένος να ανοίξει όλες τι πόρτες που είχε κλείσει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαράεμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, δημιουργώντας και πάλι δίαυλο επικοινωνίας με χώρες που η Ελλάδα είχε σχεδόν διακόψει ουσιαστικά επαφές, λόγω πιέσεων των ευρωπαϊκών και άλλων δυνάμεων.

ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΡΩΣΙΑ

Στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να αποκαταστήσει τις χαμένες σχέσεις με παραδοσιακούς συμμάχους της Ελλάδας, οι οποίες διαλύθηκαν στην κυριολεξία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις λόγω της άνευ όρων παράδοσης στο Βερολίνο.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τη Ρωσία και να αποτρέψει την απόφαση της Ευρώπης για νέες κυρώσεις εις βάρος της, ανοίγει την πόρτα του και στην Παλαιστινιακή ηγεσία που τα τελευταία χρόνια οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών ήταν στάσιμες ως ανύπαρκτες.

Έτσι, στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε η πρώτη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubasi.

Ο πρέσβης συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα και του έδωσε στα χέρια έναν φάκελο με επιστολή από τον Πρόεδρο του Παλαιστινιακού κράτους Μαχμούτ Αμπάς .

Στην επιστολή αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb, ο Μαχμούτ Αμπάς αφού συνεχάρη τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον ευχαρίστησε για τις πάγιες και σταθερές του θέσεις προς το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Τον ευχαρίστησε επίσης για τη στήριξή του στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης για ελευθερία και την ίδρυση του Ανεξάρτητου Κράτους , στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, κάτι το οποίο θα είναι η όαση της ασφάλειας , ειρήνης και καλής γειτονίας για τον Παλαιστινιακό λαό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, από την πλευρά του, παρακάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρέσβη να μεταβιβάσει τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο κ. Αμπάς, επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση του στη λύση των δύο κρατών και στη στήριξη του δίκαιου αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ελευθερία και ανεξαρτησία.

Αφού ο πρέσβης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις και τις καθημερινές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου από τη μεριά των Ισραηλινών Δυνάμεων στα Κατεχόμενα Εδάφη της Παλαιστίνης, συζητήθηκαν ακόμα θέματα που αφορούν τη συνέχιση της κοινής συνεργασίας, καθώς επίσης και η περαιτέρω ανάπτυξη των ιστορικών σχέσεων φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς.

Η επαφή αυτή των δύο ανδρών, που συζητήθηκε έντονα από όλους τους διπλωμάτες, φαίνεται να σηματοδοτεί τη στάση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Παλαιστινιακό.

Σχετικές ειδήσεις